Na pánvi opečené středně velké oloupané krevety, servírované ve sklenicích jako kanapky spolu s různými omáčkami.
Ingredience:
20 ks | středně velkých krevet |
2-3 lžíce | olivového oleje |
mořská sůl a mleté chilli | |
cherry rajčátka a zdobítka na jednohubky | |
Na červenou omáčku: | |
2 lžíce | čerstvě nastrouhaného křenu |
160 ml | kečupu |
50 ml | čisté neochucené vodky |
2–4 lžíce | tabasca |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžíce | citronové šťávy |
Na zelenou omáčku: | |
1/2 lžičky | nastrouhané citronové kůry |
125 ml | panenského olivového oleje |
4 lžíce | nasekané hladkolisté petrželky |
2 ks | stroužky česneku nasekaného nadrobno |
Na černou omáčku: | |
50 ml | sojové omáčky |
50 ml | worcesterské omáčky |
Postup:
1. Krevety oloupeme, ocásky necháme na ozdobu
2. Osolíme, posypeme chilli a zprudka je opečeme na dobře rozpáleném olivovém oleji dorůžova, opékáme tak 1 minutu, necháme vychladnou
3. Připravíme si jednotlivé omáčky smícháním všech uvedených ingrediencí
4. Do skleniček rozdělíme omáčky a každou doplníme jednou opečenou krevetou propíchnutou spolu s cherry rajčátkem zdobítkem na jednohubky.