REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety ve sklenici s cherry rajčátky a pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené středně velké oloupané krevety, servírované ve sklenicích jako kanapky spolu s různými omáčkami.


Ingredience:
20 ksstředně velkých krevet
2-3 lžíceolivového oleje
mořská sůl a mleté chilli
cherry rajčátka a zdobítka na jednohubky
Na červenou omáčku:
2 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
160 mlkečupu
50 mlčisté neochucené vodky
2–4 lžícetabasca
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžícecitronové šťávy
Na zelenou omáčku:
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
125 mlpanenského olivového oleje
4 lžícenasekané hladkolisté petrželky
2 ksstroužky česneku nasekaného nadrobno
Na černou omáčku:
50 mlsojové omáčky
50 mlworcesterské omáčky

Postup:

1. Krevety oloupeme, ocásky necháme na ozdobu
2. Osolíme, posypeme chilli a zprudka je opečeme na dobře rozpáleném olivovém oleji dorůžova, opékáme tak 1 minutu, necháme vychladnou
3. Připravíme si jednotlivé omáčky smícháním všech uvedených ingrediencí
4. Do skleniček rozdělíme omáčky a každou doplníme jednou opečenou krevetou propíchnutou spolu s cherry rajčátkem zdobítkem na jednohubky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy