Sušené datle máčené ve vodě, vypeckované, naplněné mandlí, zamotané do slaniny a nakonec upečené v troubě.
Ingredience:
24 ks | sušených datlí |
8 ks | plátků anglické slaniny |
loupané mandle (vlašské ořechy) | |
párátka |
Postup:
1. Sušené datle omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody
2. Pak je osušíme a vypeckujeme
3. Dovnitř každé datle vložíme mandli nebo oříšek
4. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku datlí)
5. Každou datli obalíme slaninou a zajistíme párátkem
6. Obalené datle vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne
7. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.