REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datle upečené zabalené v anglické slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené datle máčené ve vodě, vypeckované, naplněné mandlí, zamotané do slaniny a nakonec upečené v troubě.


Ingredience:
24 kssušených datlí
8 ksplátků anglické slaniny
loupané mandle (vlašské ořechy)
párátka

Postup:

1. Sušené datle omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody
2. Pak je osušíme a vypeckujeme
3. Dovnitř každé datle vložíme mandli nebo oříšek
4. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku datlí)
5. Každou datli obalíme slaninou a zajistíme párátkem
6. Obalené datle vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne
7. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy