Slané košíčky z listového těsta naplněné pochoutkovým salátem, ozdobené paprikami a bylinkami.
Ingredience:
400 g | listového těsta |
formičky na košíčky | |
alobal a fazole na zatížení | |
Na náplň: | |
150 g | pařížského salátu |
2 ks | masité barevné papriky |
konzervovaných krevet | |
snítky bylinek |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 6-8 cm a vložíme do formiček na košíčky
2. Na těsto v košíčkách položíme alobal, zatížíme fazolemi, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak vyndáme alobal s fazolemi a dopečeme při 180 °C dalších 15 minut
3. Upečené košíčky necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak teprve vyklopíme
4. Košíčky plníme pařížským salátem a zdobíme krevetkami, kousky papriky a snítky bylinek.
Místo krevet můžeme košíčky dozdobit kornoutky šunky či jiné uzeniny.