REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky z listového těsta plněné salátem, zdobené krevetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané košíčky z listového těsta naplněné pochoutkovým salátem, ozdobené paprikami a bylinkami.


Ingredience:
400 glistového těsta
formičky na košíčky
alobal a fazole na zatížení
Na náplň:
150 gpařížského salátu
2 ksmasité barevné papriky
konzervovaných krevet
snítky bylinek

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 6-8 cm a vložíme do formiček na košíčky
2. Na těsto v košíčkách položíme alobal, zatížíme fazolemi, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut, pak vyndáme alobal s fazolemi a dopečeme při 180 °C dalších 15 minut
3. Upečené košíčky necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak teprve vyklopíme
4. Košíčky plníme pařížským salátem a zdobíme krevetkami, kousky papriky a snítky bylinek.

Doporučení:

Místo krevet můžeme košíčky dozdobit kornoutky šunky či jiné uzeniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy