Z pečeného pomletého drůbežího masa, šťávy, másla a smetany vyšlehaná pěna, nastříkaná na slané sušenky (krekry).
Ingredience:
2 balení | slaných sušenek (krekrů) |
snítky zelené petrželky na ozdobu | |
Na drůbeží pěnu: | |
200 g | pečeného drůbežího masa se šťávou |
50 g | másla |
1 dl | smetany |
sůl |
Postup:
1. Zbytky pečeného drůbežího masa umeleme, maso smícháme s povoleným máslem
2. Ke směsi přidáme smetanu a zbylou šťávu z masa, osolíme, vše ušleháme ručním šlehačem do pěny
3. Připravenou pěnu naneseme lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku na slané sušenky
4. Zdobíme snítky zelené petrželky.
Další vhodnou pěnou na sušenky je například pěna uzenářská.
Poznámka:Recept na domácí krekry najdete zde: Krekry.