REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krekry s drůbeží pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pečeného pomletého drůbežího masa, šťávy, másla a smetany vyšlehaná pěna, nastříkaná na slané sušenky (krekry).


Ingredience:
2 baleníslaných sušenek (krekrů)
snítky zelené petrželky na ozdobu
Na drůbeží pěnu:
200 gpečeného drůbežího masa se šťávou
50 gmásla
1 dlsmetany
sůl

Postup:

1. Zbytky pečeného drůbežího masa umeleme, maso smícháme s povoleným máslem
2. Ke směsi přidáme smetanu a zbylou šťávu z masa, osolíme, vše ušleháme ručním šlehačem do pěny
3. Připravenou pěnu naneseme lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku na slané sušenky
4. Zdobíme snítky zelené petrželky.

Doporučení:

Další vhodnou pěnou na sušenky je například pěna uzenářská.

Poznámka:

Recept na domácí krekry najdete zde: Krekry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy