REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanapky s tatarákem a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takové chlapské jednohubky. Opečené plátky rohlíků potřené máslem, zdobené tatarským biftekem, snítky bazalky a nakládanými houbami.


Ingredience:
Rozpis na cca 30 ks:
450 gmletého masa na tatarský biftek (pravé svíčkové nebo hovězího zadního)
2-3 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 ksžloutky
3 lžícemásla
2 lžičkyplnotučné nebo francouzské hořčice
2 lžičkyworcesterské omáčky
1 lžícesuchého bílého vína
mletý černý pepř
mletá červená paprika
sůl
Na ozdobení:
houby nakládané ve sladkokyselém nálevu
menší svazek pažitky
snítky bazalky

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme na pečicí plech, v troubě je při teplotě kolem 180-190 °C opečeme dozlatova
2. Jemně umleté maso na tatarský biftek promícháme s jemně nasekanou cibulí, se solí utřeným česnekem, žloutky, hořčicí, worcesterskou omáčkou, vínem a dochutíme pepřem, osolíme
3. Opečené pečivo natřeme máslem, poklademe tatarským biftekem, posypeme pažitkou
4. Nakonec kanapky zdobíme snítky bazalky a nakládanou houbičkou.

Poznámka:

Recept na tatarský biftek najdete zde: Tatarský biftek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy