REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

18 nejlepších receptů na pečené kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kuřátko pěkně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Existuje tisíce receptů. My vám v tomto výběru přinášíme 18 vyzkoušených, osvědčených receptů z naší databáze, tedy z webu RecepyOnline.cz. Další recepty na pečené drůbeží maso pak najdete pomocí linku na konci článku!


1.

Hned na začátek zkusíme jeden mírně exotický recept na kuře naplněné plátky pomeranče, limetky a citrónu, potřené citrusovou šťávou, upečené v troubě dozlatova.

Kuře na citrusech – RECEPT ZDE!

 

2.

Dalším receptem, který jsme pro vás vybrali, je klasický staročeský recept na pečené kuřátko nadité jarní nádivkou. Kuře s nádivkou je vždy skvělá volba, když jde o sobotní nebo nedělní oběd. A naplněné jarní nádivkou, tedy rohlíkovou nádivkou ochucenou například mladými lístky kopřiv a dalšími bylinkami, to chutná dvojnásob!

Pečené kuře s jarní nádivkou – RECEPT ZDE!

 

3.

Chcete-li si opravdu vychutnat pečené kuřecí maso, vyzkoušejte recept na kuře upečené v troubě v soli. Je to jedna z nejjednodušších a přitom velmi chutných úprav kuřete.

Kuře v soli – RECEPT ZDE!

 

4.

Kuře předpečené, pak upečené na lůžku z plátků či hranolek dýně ochucené bylinkami, cibulí, stroužky česneku, vínem a kořením. Další vyzkoušený recept z naší databáze!

Pečené kuře s dýní a bylinkami – RECEPT ZDE!

 

5.

V tomto výběru první recept, kdy se kuře nepeče v celku, ale dává se do trouby naporcované na jednotlivé porce. Vyskládané do pekáčku je přelité máslovou marinádou, pak se upeče pěkně dozlatova.

Pečené kuře přelité máslovou marinádou – RECEPT ZDE!

 

6.

Další recept, který tu chceme uvést, je recept z Maďarska. Jde o malá kuřátka upečená ve varné skleněné nádobě, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.

Pečené kuře po alföldsku – RECEPT ZDE!

 

7.

Další z vyzkoušených receptů tu máme opět kuře, tentokrát upečené v troubě spolu s nádivkou, rozkrojené na poloviny. Nádivka je ochucená, kromě jiného, plátky žampionů.

Kuře pečené se žampiónovou nádivkou – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept je na kuře rozporcované na osminky, na pánvi nebo v hrnci opečené, dopečené v troubě spolu kolečky citrónu a cibule, plátky česneku, snítky tymiánu, zalité vínem a kuřecím vývarem. Pokud tento recept neznáte, rozhodně ho vyzkoušejte!

Kuře pečené na citronech – RECEPT ZDE!

 

9.

Na másle opečené naporcované kuře, podušené podlité vývarem, spolu s houbami, cibulí, tymiánem a slaninou, omáčka dochucená a zahuštěná vínem smíchaným se škrobovou moučkou. Ano, to je stručný popis staročeského krajového receptu.

Kuře po krkonošsku – RECEPT ZDE!

 

10.

Další recept je na kuře upečené stejně, jak by se dal upéci bažant. Je prošpikované slaninou a peče se na rozškvařené slanině, ochucené divokým kořením.

Kuře pečené na způsob bažanta – RECEPT ZDE!

 

11.

Další náš tip na naporcované kousky kuřete upečené v troubě dozlatova nadité pod kůží snítky rozmarýnu a kousky másla. Díky tomu, že bylinky jsou umístěné pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí, máslo zase udělá maso šťavnatější.

Máslovo – rozmarýnové kuře na zelenině a bramborech – RECEPT ZDE!

 

12.

Velmi známý recept, který si jistě zaslouží být uveden v tomto výběru, je recept na porce kuřecího masa zapečené společně s brambory, sýrem a šlehačkou.

Kuře zapečené s brambory a šlehačkou – RECEPT ZDE!

 

13.

Ze zahraničí tu máme indický recept, který je rozšířený po celém světě. Tandoori se nazývá i pasta na potírání masa, která je v prodeji i na našem trhu. Podle tohoto receptu si můžete připravit směs tandoori, do které pak naložíte porce kuřete, ty upečete v troubě doměkka.

Kuře Tandoori – RECEPT ZDE!

 

14.

Další recept inspirovaný zahraniční kuchyní. Rozporcované kuře upečené v troubě dozlatova spolu s olivami, bylinkami a šalotkou, ochucené máslem, limetkovou šťávou a kořením.

Kuře na řecký způsob – RECEPT ZDE!

 

15.

Kuře nadité opečenou slaninou, upečené v troubě doměkka přelité šťávou z výpeku ochucenou brandy. Jednoduchý recept na velice chutné kuřecí maso. Rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet!

Slaninové kuře – RECEPT ZDE!

 

16.

Další z receptů, které stojí za vyzkoušení, je na recept na pečené kuře prošpikované šabateckou slaninou, upečené v troubě podlité vývarem, ochucené česnekem a kořením. V tomto případě se servíruje se špenátem a duryňskými knedlíky.

Kuře po šabatecku – RECEPT ZDE!

 

17.

Velice zajímavý je i další recept na naporcované a okořeněné kuře potřené nivovou marinádou, upečené v troubě doměkka, servírované například s pečenými nebo vařenými brambory.

Kuře na nivě – RECEPT ZDE!

 

18.

V celku upečené kořeněné kuře spolu se slaninou, cibulí, máslem, libečkem, rajčaty, paprikami a česnekem. Další recept na skvělé pečené kuře z naší databáze!

Kuře na zelenině s libečkem – RECEPT ZDE!

Další skvělé recepty na pečené kuře najdete zde: Drůbeží maso – pečené (v troubě)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy