REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

18 nejlepších receptů na pečené kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kuřátko pěkně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Existuje tisíce receptů. My vám v tomto výběru přinášíme 18 vyzkoušených, osvědčených receptů z naší databáze, tedy z webu RecepyOnline.cz. Další recepty na pečené drůbeží maso pak najdete pomocí linku na konci článku!


1.

Hned na začátek zkusíme jeden mírně exotický recept na kuře naplněné plátky pomeranče, limetky a citrónu, potřené citrusovou šťávou, upečené v troubě dozlatova.

Kuře na citrusech – RECEPT ZDE!

 

2.

Dalším receptem, který jsme pro vás vybrali, je klasický staročeský recept na pečené kuřátko nadité jarní nádivkou. Kuře s nádivkou je vždy skvělá volba, když jde o sobotní nebo nedělní oběd. A naplněné jarní nádivkou, tedy rohlíkovou nádivkou ochucenou například mladými lístky kopřiv a dalšími bylinkami, to chutná dvojnásob!

Pečené kuře s jarní nádivkou – RECEPT ZDE!

 

3.

Chcete-li si opravdu vychutnat pečené kuřecí maso, vyzkoušejte recept na kuře upečené v troubě v soli. Je to jedna z nejjednodušších a přitom velmi chutných úprav kuřete.

Kuře v soli – RECEPT ZDE!

 

4.

Kuře předpečené, pak upečené na lůžku z plátků či hranolek dýně ochucené bylinkami, cibulí, stroužky česneku, vínem a kořením. Další vyzkoušený recept z naší databáze!

Pečené kuře s dýní a bylinkami – RECEPT ZDE!

 

5.

V tomto výběru první recept, kdy se kuře nepeče v celku, ale dává se do trouby naporcované na jednotlivé porce. Vyskládané do pekáčku je přelité máslovou marinádou, pak se upeče pěkně dozlatova.

Pečené kuře přelité máslovou marinádou – RECEPT ZDE!

 

6.

Další recept, který tu chceme uvést, je recept z Maďarska. Jde o malá kuřátka upečená ve varné skleněné nádobě, osolená, ochucená majoránkou, svázaná a potřená vyškvařeným drůbežím sádlem.

Pečené kuře po alföldsku – RECEPT ZDE!

 

7.

Další z vyzkoušených receptů tu máme opět kuře, tentokrát upečené v troubě spolu s nádivkou, rozkrojené na poloviny. Nádivka je ochucená, kromě jiného, plátky žampionů.

Kuře pečené se žampiónovou nádivkou – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept je na kuře rozporcované na osminky, na pánvi nebo v hrnci opečené, dopečené v troubě spolu kolečky citrónu a cibule, plátky česneku, snítky tymiánu, zalité vínem a kuřecím vývarem. Pokud tento recept neznáte, rozhodně ho vyzkoušejte!

Kuře pečené na citronech – RECEPT ZDE!

 

9.

Na másle opečené naporcované kuře, podušené podlité vývarem, spolu s houbami, cibulí, tymiánem a slaninou, omáčka dochucená a zahuštěná vínem smíchaným se škrobovou moučkou. Ano, to je stručný popis staročeského krajového receptu.

Kuře po krkonošsku – RECEPT ZDE!

 

10.

Další recept je na kuře upečené stejně, jak by se dal upéci bažant. Je prošpikované slaninou a peče se na rozškvařené slanině, ochucené divokým kořením.

Kuře pečené na způsob bažanta – RECEPT ZDE!

 

11.

Další náš tip na naporcované kousky kuřete upečené v troubě dozlatova nadité pod kůží snítky rozmarýnu a kousky másla. Díky tomu, že bylinky jsou umístěné pod kůží, tak se na kuřeti nespálí a více maso ochutí, máslo zase udělá maso šťavnatější.

Máslovo – rozmarýnové kuře na zelenině a bramborech – RECEPT ZDE!

 

12.

Velmi známý recept, který si jistě zaslouží být uveden v tomto výběru, je recept na porce kuřecího masa zapečené společně s brambory, sýrem a šlehačkou.

Kuře zapečené s brambory a šlehačkou – RECEPT ZDE!

 

13.

Ze zahraničí tu máme indický recept, který je rozšířený po celém světě. Tandoori se nazývá i pasta na potírání masa, která je v prodeji i na našem trhu. Podle tohoto receptu si můžete připravit směs tandoori, do které pak naložíte porce kuřete, ty upečete v troubě doměkka.

Kuře Tandoori – RECEPT ZDE!

 

14.

Další recept inspirovaný zahraniční kuchyní. Rozporcované kuře upečené v troubě dozlatova spolu s olivami, bylinkami a šalotkou, ochucené máslem, limetkovou šťávou a kořením.

Kuře na řecký způsob – RECEPT ZDE!

 

15.

Kuře nadité opečenou slaninou, upečené v troubě doměkka přelité šťávou z výpeku ochucenou brandy. Jednoduchý recept na velice chutné kuřecí maso. Rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet!

Slaninové kuře – RECEPT ZDE!

 

16.

Další z receptů, které stojí za vyzkoušení, je na recept na pečené kuře prošpikované šabateckou slaninou, upečené v troubě podlité vývarem, ochucené česnekem a kořením. V tomto případě se servíruje se špenátem a duryňskými knedlíky.

Kuře po šabatecku – RECEPT ZDE!

 

17.

Velice zajímavý je i další recept na naporcované a okořeněné kuře potřené nivovou marinádou, upečené v troubě doměkka, servírované například s pečenými nebo vařenými brambory.

Kuře na nivě – RECEPT ZDE!

 

18.

V celku upečené kořeněné kuře spolu se slaninou, cibulí, máslem, libečkem, rajčaty, paprikami a česnekem. Další recept na skvělé pečené kuře z naší databáze!

Kuře na zelenině s libečkem – RECEPT ZDE!

Další skvělé recepty na pečené kuře najdete zde: Drůbeží maso – pečené (v troubě)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy