Rozporcované kuře upečené v troubě dozlatova spolu s olivami, bylinkami a šalotkou, ochucené máslem, limetkovou šťávou a kořením.
Ingredience:
1-1,5 kg | kuřete |
100 g | zelených oliv |
6 ks | stroužků česneku |
4 ks | šalotky |
2 ks | limetky |
olivový olej | |
rozmarýn | |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme, omyjeme, na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje, vyskládáme porce kuřete
2. Maso pokapeme šťávou z jedné limetky, druhou nakrájíme na plátky a rozložíme na kuře, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem, na každou porci kuřete položíme slabý plátek másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C
3. Po půl hodině pečení přidáme kousky šalotky, vypeckované zelené olivy a plátky česneku, pečeme, až se na kuřeti začne tvořit zlatá kůrčička
4. Porce kuřete na talíři přelijeme šťávou z výpeku i s olivami, šalotkou a česnekem, podáváme s vařenými brambory.
Text i foto: Dalibor Marounek