REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na řecký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozporcované kuře upečené v troubě dozlatova spolu s olivami, bylinkami a šalotkou, ochucené máslem, limetkovou šťávou a kořením.


Ingredience:
1-1,5 kgkuřete
100 gzelených oliv
6 ksstroužků česneku
4 ksšalotky
2 kslimetky
olivový olej
rozmarýn
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, omyjeme, na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje, vyskládáme porce kuřete
2. Maso pokapeme šťávou z jedné limetky, druhou nakrájíme na plátky a rozložíme na kuře, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem, na každou porci kuřete položíme slabý plátek másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C
3. Po půl hodině pečení přidáme kousky šalotky, vypeckované zelené olivy a plátky česneku, pečeme, až se na kuřeti začne tvořit zlatá kůrčička
4. Porce kuřete na talíři přelijeme šťávou z výpeku i s olivami, šalotkou a česnekem, podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy