REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené se žampiónovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso pečené v troubě spolu s chutnou nádivkou plněnou žampióny a šunkou.


Ingredience:
1 kskuřete
90 gtuku (másla)
mletá červená paprika
kmín
sůl
Nádivka:
100 gmásla
120 gšunky
150 gžampiónů
80 gčerstvé petrželové natě
3 ksvajec
3 ksstarších rohlíků
3 ksstroužky česneku
5 lžicmléka
mletý černý pepř
majoránka
vegeta

Postup:

1. Dobře očištěné kuře rozpůlíme a jednotlivé části mírně na povrchu i uvnitř osolíme a posypeme červenou paprikou a špetkou kmínu
2. Připravené maso rozložíme do máslem vymazaného pekáče (použijeme tak 1/3 výše uvedené hmotnosti)
3. Mírně podlijeme vodou, na porce kuřete rozložíme zbylé 2/3 másla a dáme péci, zaklopené, na 40 minut, do předem vyhřáté trouby kolem 180 °C
4. Zatím, co se nám kuře bude péci, připravíme si nádivku; rohlíky nakrájíme na menší kostičky, pokropíme je mlékem a necháme vsáknout
5. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme na menší kousky pokrájenou šunku, na plátky pokrájené, omyté žampióny, rozsekanou petrželovou nať, rozetřený česnek a zvlhčenou žemli, vše dobře promícháme, okořeníme majoránkou, mletým černým pepřem a přisolíme vegetou
6. Z bílků vyšleháme, nejlépe elektrickým ručním mixérem, sníh a lehce ho vmícháme do nádivky
7. Po 40 minutách pečení, kolem kuřete vyskládáme připravenou nádivku a kuře i s nádivkou dopečeme
8. Při pečení maso občas poléváme vypečenou šťávou a pečeme až do změknutí kuřete
9. Ke konci pečeme necháme kuře odkryté, aby jsme získali křupavou kůrčičku.

Doporučení:

Jako příloha se skvěle hodí různě upravené brambory.

Poznámka:

Místo petrželové natě můžeme použít listy špenátu, libečku ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy