REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené s kysaným zelím a zakysanou smetanou.


Ingredience:
1 ksmalého kuřete
500 gkysaného zelí
150 gtuku na pečení
1 kszakysané smetany
grilovací koření
voda

Postup:

1. Do většího pekáčku rozložíme asi dva centimetry vysokou vrstvu slitého, na menší kousky nakrájeného kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme tenkými plátky tuku na pečení
2. Na vrch položíme očištěné, omyté, osušené, mírně posypané grilovacím kořením, na dvě poloviny rozříznuté kuře, řezem dolů
3. Na maso dáme další vrstvu zelí, posypeme grilovacím kořením, poklademe zbylým tukem a nakonec přelijeme zakysanou smetanou, kterou mírně naředíme vodou
4. Dáme do trouby a pečeme přikryté v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy