REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle upečené kuře s plátky slaniny a podušenou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksmenšího kuřete v celku
2 ksčervené cibule
2 ksřapíkaté celery
1 ksmenší cukety
1 kspetržele
1 ksmrkve
200 gbrokolice
120 gmascarpone
100 gplátků anglické slaniny
1 hrstsekaných bylinek (petrželka, kerblík ...)
200 mlsladkého bílého vína
4 lžícemásla
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnuté a důkladně osušené kuře z venku i zevnitř osolíme a okořeníme pepřem, vložíme ho do pekáče prsy dolů, přidáme k němu 2 lžíce másla a podlijeme ho trochou vody
2. V troubě vyhřáté na 190 °C necháme péct, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou
3. Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a očistíme, cibule nakrájíme na měsíčky, kořenovou zeleninu na kostičky, cuketu podle velikosti na plátky nebo půlkolečka, řapíkatý celer na špalíčky, brokolici rozebereme na drobné růžičky a spaříme vroucí vodou
4. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a orestujeme na něm cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, jakmile trochu změkne, vmícháme cuketu, celer a brokolici, vše osolíme, okořeníme pepřem, podlijeme bílým vínem a necháme přejít varem, pánev odstavíme
5. Asi po 40 minutách kuře otočíme a poklademe plátky slaniny, přidáme k němu zeleninu a pekáč dámě zpět do trouby
6. Kuře dopékáme dalších 20 minut, asi 5 minut před koncem pečení vmícháme do zeleniny mascarpone a nasekané bylinky.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy