REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po krkonošsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle opečené naporcované kuře, podušené podlité vývarem, spolu s houbami, cibulí, tymiánem a slaninou, omáčka dochucená a zahuštěná vínem smíchaným se škrobovou moučkou.


Ingredience:
1 ksstředně velké kuře
1 kscibule
50 gslaniny
1 hrstsušených hub
1 lžíceškrobové moučky
3 dlkuřecího vývaru
1 dlbílého vína
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, naporcované kuře osolíme
2. V širokém hrnci na másle necháme zesklovatět slaninu a cibuli, pak přidáme porce kuřete a ze všech stran maso opečeme
3. Přidáme předem namočené houby, podlijeme vývarem, přidáme tymián, pepř a sůl, dusíme do měkka
4. Víno rozmícháme se škrobovou moučkou, když je kuře měkké, podlijeme vínem, chvíli necháme prohřát.

Doporučení:

Podáváme s rýží a mladým sterilovaným hráškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy