V tlakovém hrnci podušené, na oleji opečené, kuřecí maso, servírované s hustou omáčkou s chutí a vůní po mleté paprice a dalších použitých surovinách.
Ingredience:
4 ks | kuřecí čtvrtky |
1 ks | cibule |
2-3 lžíce | hladké mouky |
0,5-1 dcl | kysané smetany |
sladká mletá paprika | |
mléko nebo smetana | |
vývar nebo voda a bujón | |
tuk | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí maso (je v podstatě jedno, kterou část kuřete použijete, já použila čtvrtky) osolíme, zlehka zaprášíme mletou sladkou paprikou a na rozpáleném tuku (sádlo, olej …) pomalu opečeme, z obou stran, dozlatova.
- Maso odložíme a ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mleté papriky, krátce zarestujeme, pak podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme, kdo chce, přidá kostku (bujónu) a vložíme maso zpět, dusíme doměkka, v tlakáči cca 30 minut.
- Měkké maso opět vyjmeme a uděláme si zátřepku ze smetany, kysané smetany a 2-3 lžic hladké mouky.
- Do této zátřepky přidáme 2 lžíce horkého výpeku, a to proto, aby se nám omáčka nesrazila, zátřepku nalijeme do výpeku a pomalu prováříme.
- Dosolíme dle chuti a podle potřeby doředíme vývarem a trochou mléka nebo smetany.
- Maso můžeme obrat od kostí a naporcovat přímo do omáčky nebo jen částečně vykostit a podávat k omáčce i s kostí.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová