REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

Babiččino prima hovězí

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě se slaninou, světlým pivem a citronovou kůrou.

Bramborový guláš s houbami II.

Recept ze staročeské kuchyně na chutný bramborový guláš nastavený houbami. Naši předkové věděli jak houby chutně využít.

Domažlické vepřové ragú

Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.

Dudácký guláš

Typický vepřový guláš známý z jižních Čech.

Dušené jihočeské žebírko

Vepřová žebírka naplněná párky a okurkou, opečená na sádle a pak podušená doměkka.

Dušený králík se švestkami

V zapékací misce nebo pekáči podušený králík spolu se sušenými švestkami, slaninou, šípkovou omáčkou a dalšími ingrediencemi. Recept z Krkonoš.

Fazole se zelím a bůčkem

Opět jeden recept ze staročeské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Na sádle, cibuli a slanině podušené kostky bůčku, ke konci i spolu se zelím. Pokrm doplněný o den předem uvařených fazolí, dochucený česnekem a smetanou, servírovaný jen tak, nebo spolu s čerstvým chlebem.

Fořtovská roštěná

Plátky dušené roštěnky přelité krémovou omáčkou s vložkou rozpuštěné slaniny, žampiónů, zeleninového hrášku a okurek.

Hajducké zelí

Skvělý recept z maďarské kuchyně z kuchařky V. Vrabce Jak se vaří při Dunaji z roku 1976. Jde o podušené kysané zelí nastavené orestovanými klobáskami, párky, rajčaty a paprikou.

Hamburská vepřová kýta podle J. Runštuka

Jedná se o prošpikovanou vepřovou kýtu podušenou na zeleninovém základě, zalitou vodou, dochucenou kořením, octem a citronem, kýtu pak servírujeme nakrájenou na plátky, ozdobenou šunkou a okurkou, spolu se smetanovou omáčkou.

Haškův guláš

Na cibulovém základě podušené kousky hovězího a vepřového masa, ochucené kostkou masoxu, worcestreskou omáčkou, kečupem, pepřem a mletou paprikou.

Horácké uzené

Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a servírované nejlépe s chlupatým knedlíkem.

Horňácké skopové

Plátky skopového masa dušené na cibuli.

Houbový guláš z Třebechovic

Recept na guláš z hub, původem z Třebechovic pod Orebem.

Husí perkelt

Husí maso a drůbky nakrájené na kostičky, zprudka opečené, pak podušené spolu s paprikou, rajčaty, cibulí a česnekem.

Husí prsa na zázvoru

Česnekem a zázvorem prošpikovaná husí prsa, podušená.

Jehněčí kolena na červeném víně

Zprudka opečená jehněčí kolínka, dušená ve větším množství vína doměkka.

Jihočeská hovězí pečeně

Pod poklicí v troubě podušený prošpikovaný špalíček hovězího zadního, servírovaný na plátky, podlitý šťávou z výpeku.

Jihočeský kapr na žampiónech

Na pánvi na cibulce opečené porce kapra, zalité červeným vínem, podušené s plátky žampiónů a rajčaty.

Jihočeský pivovarský guláš

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená na cibulce spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy