REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fořtovská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky dušené roštěnky přelité krémovou omáčkou s vložkou rozpuštěné slaniny, žampiónů, zeleninového hrášku a okurek.


Ingredience:
500 ghovězího roštěnce
130 gžampiónů
125 gsterilovaného hrášku bez nálevu
100 gokurky sterilované bez nálevu
80 gslaniny bez kůže
80 gtuku
25 ghladké mouky
10 gplnotučné hořčice
0,5 gmletého černého pepře
150 mlsmetany 12 %
150 mlpitné vody
100 mlmléka
50 mlbílého vína
4 kskuličky nového koření
3 ksbobkové listy
sůl

Postup:

1. Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme
2. Zprudka je orestujeme na 2/
3 tuku
3. Orestované plátky vyjmeme, uchováme je v teple a ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme ji vodou, vše rozšleháme a dobře provaříme
4. Takto připravený základ na omáčku přecedíme na orestované roštěnky
5. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme maso doměkka
6. Měkké roštěnky opět vyjmeme, do omáčky přidáme mléko a smetanu a chvíli povaříme, nakonec přidáme bílé víno
7. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek
8. Vše krátce podusíme a směs přidáme k hotovým roštěnkám, přilijeme smetanovou omáčku a společně vše ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy