REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fořtovská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky dušené roštěnky přelité krémovou omáčkou s vložkou rozpuštěné slaniny, žampiónů, zeleninového hrášku a okurek.


Ingredience:
500 ghovězího roštěnce
130 gžampiónů
125 gsterilovaného hrášku bez nálevu
100 gokurky sterilované bez nálevu
80 gslaniny bez kůže
80 gtuku
25 ghladké mouky
10 gplnotučné hořčice
0,5 gmletého černého pepře
150 mlsmetany 12 %
150 mlpitné vody
100 mlmléka
50 mlbílého vína
4 kskuličky nového koření
3 ksbobkové listy
sůl

Postup:

1. Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme
2. Zprudka je orestujeme na 2/
3 tuku
3. Orestované plátky vyjmeme, uchováme je v teple a ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme ji vodou, vše rozšleháme a dobře provaříme
4. Takto připravený základ na omáčku přecedíme na orestované roštěnky
5. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme maso doměkka
6. Měkké roštěnky opět vyjmeme, do omáčky přidáme mléko a smetanu a chvíli povaříme, nakonec přidáme bílé víno
7. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek
8. Vše krátce podusíme a směs přidáme k hotovým roštěnkám, přilijeme smetanovou omáčku a společně vše ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy