REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hamburská vepřová kýta podle J. Runštuka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se o prošpikovanou vepřovou kýtu podušenou na zeleninovém základě, zalitou vodou, dochucenou kořením, octem a citornem, kýtu pak servírujeme nakrájenou na plátky, ozdobenou šunkou a okurkou, spolu se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
1 kgvepřové kýty
100 gšunky
75 gsterilovaných okurek bez nálevu
75 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
75 gtuku
50 gcibule
50 ghladké mouky
25 gslaniny bez kůže
25 ghořčice
25 gocta
15 gsůl
10 gcukru
3 gdivokého koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a tymián)
1 kscitrónu
500 mlpitné vody
250 mlmléka
50 mlsmetany 12 %

Postup:
  1. Kýtu opláchneme pod sudenou tekoucí vodou, prošpikujeme ji polovinou výše uvedeného množství šunky a okurky
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky vložíme do hrnce s 1/3 dávky tuku a kostičkami slaniny, orestujeme, za stálého míchání
  3. Do připraveného základu vložíme prošpikované, osolené maso, okořeníme divokým kořením, zastříkneme octem, do hrnce přidáme důkladně kartáčkem očištěný sitron, vše mírně podlijeme vodou
  4. Dusíme zaklopené doměkka, během dušení maso několikrát obrátíme a dle potřeby doplníme teplou vodu
  5. Měkké maso vyjmeme z hrnce, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a mouky
  6. Základ omáčky ještě rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme nejméně dalších 15 minut, během vařené do omáčky přidáme, po částech mléko a nakonec i smetanu
  7. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme
  8. Všechnu šunky a okurky, co nám zbydou nakrájíme na nudličky, ty orestujeme nazbývajícím tuku
  9. Kýtu rozkrájíme na plátky, položíme na taléře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nudličkami šunky a okurky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy