REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Haškův guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené kousky hovězího a vepřového masa, ochucené kostkou masoxu, worcestreskou omáčkou, kečupem, pepřem a mletou paprikou.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
50 ghladké mouky
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícekečupu
2 lžíceoleje
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamletí pálivé papriky
3 kscibule
1 kskostky masoxu
1 ksfeferonky
asi 1 lpitné vody
pepř
sůl
500 ghovězího zadního masa

Postup:

1. Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo
2. K masu přisypeme obě mleté papriky, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a rozdrobenou kostku masoxu, pod poklicí, mírně zalité dusíme, až maso bude téměř úplně měkké
3. V této fázi do guláše přidáme kostky vepřového masa, dolijeme vodu a vše znovu dusíme, až budou obě masa měkká
4. K měkkému masu přidáme jadřinců zbavenou, nadrobno nakrájenou feferonku, guláš poprášíme moukou, promícháme, dle chuti opepříme, osolíme a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Guláš servírujeme s čerstvým chlebem nebo houskovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy