Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a servírované nejlépe s chlupatým knedlíkem.
Ingredience:
500 g | uzeného masa |
400 g | kyselého zelí |
50 g | cibule |
50 g | sádla |
20 g | hladké mouky |
5 g | mleté sladké papriky |
1 dl | smetany |
ocet | |
majoránka | |
černý pepř | |
kmín | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Kyselé zelí nakrájíme, osolíme, dochutíme kmínem a vložíme do hrnce k zpěněné cibuli a plátkům uzeného masa
2. Podlijeme horkou vodou a dusíme do změknutí masa
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, zelí zahustíme světlou jíškou, do které jsme přidali červenou mletou papriku
4. Povaříme, případně okyselíme octem, okořeníme majoránkou a nakonec přelijeme smetanou
5. Uzené upravíme na talířích, přidáme zahuštěné zelí a servírujeme nejlépe s chlupatými knedlíky.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.