REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horácké uzené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a servírované nejlépe s chlupatým knedlíkem.


Ingredience:
500 guzeného masa
400 gkyselého zelí
50 gcibule
50 gsádla
20 ghladké mouky
5 gmleté sladké papriky
1 dlsmetany
ocet
majoránka
černý pepř
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Kyselé zelí nakrájíme, osolíme, dochutíme kmínem a vložíme do hrnce k zpěněné cibuli a plátkům uzeného masa
2. Podlijeme horkou vodou a dusíme do změknutí masa
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, zelí zahustíme světlou jíškou, do které jsme přidali červenou mletou papriku
4. Povaříme, případně okyselíme octem, okořeníme majoránkou a nakonec přelijeme smetanou
5. Uzené upravíme na talířích, přidáme zahuštěné zelí a servírujeme nejlépe s chlupatými knedlíky.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy