REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kolena na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená jehněčí kolínka, dušená ve větším množství vína doměkka.


Ingredience:
4 ksjehněčí kolena
0,75 lčerveného vína
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Kolínka opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso v celku zprudka opečeme na rozehřátém tuku, pak kolena hojně zalijeme červeným vínem (mělo by být téměř zcela potopená) a vaříme – dusíme asi 150 minut doměkka
3. Jakmile je maso měkké a šťáva se zredukuje asi o 2/
3 původního objemu, je pokrm hotový.

Doporučení:

V některých receptech se maso vaří i s kořenovou zeleninou a hotová šťáva se ještě zjemňuje máslem a nastavuje vývarem z kostí.

Poznámka:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a čerstvou nebo restovanou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy