Zprudka opečená jehněčí kolínka, dušená ve větším množství vína doměkka.
Ingredience:
4 ks | jehněčí kolena |
0,75 l | červeného vína |
pepř | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Kolínka opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso v celku zprudka opečeme na rozehřátém tuku, pak kolena hojně zalijeme červeným vínem (mělo by být téměř zcela potopená) a vaříme – dusíme asi 150 minut doměkka
3. Jakmile je maso měkké a šťáva se zredukuje asi o 2/
3 původního objemu, je pokrm hotový.
V některých receptech se maso vaří i s kořenovou zeleninou a hotová šťáva se ještě zjemňuje máslem a nastavuje vývarem z kostí.
Poznámka:Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a čerstvou nebo restovanou zeleninu.