REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

Jihočeský kapr na žampiónech

Na pánvi na cibulce opečené porce kapra, zalité červeným vínem, podušené s plátky žampiónů a rajčaty.

Jihočeský pivovarský guláš

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená na cibulce spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.

Kachna v zelí

Z receptáře našich babiček, porce kachny orestované na oleji a pak podušené se zelím.

Kapr na paprice s ořechy

Po obou stranách na másle opečený kapr, podušený spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.

Karlovarský guláš

Karlovarský guláš byl v minulosti v Karlových Varech vyhledáván jako dietní pokrm. Lázeňští hosté si ho časo objednávali. Servíroval se nejčastěji s karlovarským knedlíkem, případně s rýží.

Karlovarský guláš v chlebu

Guláš z telecí kližky, zjemněný smetanou, dušený zaklopený v troubě, servírovaný v malém bochníku.

Kastrolková roštěná

Opečené hovězí roštěnky podušené v cibulovém základě spolu s lečem. Recept původem ze Šumperska.

Klasická lódna

Recept ze Znojemska na tři druhy masa podušené spolu se zelím houbami a dalšími ingrediencemi ve steré lódně nad ohněm.

Klasický hospodský guláš

Dušená kližka, spousta cibule, paprika a další koření. Starý dobrý český guláš tak, jak se vaří v poctivých hospodách.

Klatovský závitek

Tip na nedělní oběd! Připravte si závitky z hovězího masa podobné ,,Španělským ptáčkům“. Recept z Klatovska, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Kostelecký guláš

Jedna z variant servírování hovězího guláše. Kostelecký guláš je ozdobený opečeným párkem, paprikovým salátem, nasekanými feferonkami a uvařeným vejcem.

Králík po Šumavsku

Králík prošpikovaný slaninou a česnekem, po porcích zprudka opečený na oleji, pak zalitý vývarem, podušený doměkka spolu s houbami, slaninou a cibulí.

Křemická hovězí pečeně

Zprudka opečená, slaninou prošpikovaná, hovězí kýta, podušená ve vývaru, podávaná spolu se zelím povařeným ve vývaru z masa.

Kuře na paprice III.

Jedna z variant na chutné kuřecí maso podušené na cibulce, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

Kuře na paprice z tlakového hrnce

V tlakovém hrnci podušené, na oleji opečené, kuřecí maso, servírované s hustou omáčkou s chutí a vůní po mleté paprice a dalších použitých surovinách.

Kuře po krkonošsku

Na másle opečené naporcované kuře, podušené podlité vývarem, spolu s houbami, cibulí, tymiánem a slaninou, omáčka dochucená a zahuštěná vínem smíchaným se škrobovou moučkou.

Kuře podle M. D. Rettigové

V hrnci na másle opečené porce kuřete, podušené, nakonec dochucené šťávou z citrónu.

Kyjovská roštěná

Podušené hovězí roštěnky zatočené do závitku, naplněné salámem, kousky sterilované okurky a čtvrtkami vajíček, servírované podlité smetanovou omáčkou.

Lečo se salámem

Podušená zelenina servírovaná s měkkým chlebem, vařenými brambory nebo na slaných omeletách.

Maso v kysaném zelí

Jídlo našich předků, kostky vepřového masa podušené v tlakovém hrnci spolu s kysaným zelím zalité 1 litrem vody smíchaným se dvěma bujóny.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.