REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

Pikantní vepřové kotlety

Opečené vepřové kotlety, podušené na víně, zapečené s opečenými plátky slaniny, plátky sýra a kolečky salámu.

Pivovarnický guláš

Jedna z variant guláše, tentokrát z hovězí kližky, světlého piva, sádla, cibule, česneku a koření.

Pivovarský tokáň

Na hranolky nakrájené, opečené vepřové maso, podušené spolu s paprikou, servírované posypané nastrouhanou paprikou.

Pivovarský tokáň II.

Na pivě a ve vývaru podušené nudličky vepřového bůčku, servírované sypané strouhaným uzeným sýrem a petrželovou natí.

Plněné zelné listy

V listech hlávkového zelí zabalená směs z umletého masa, uvařené rýže a koření. Zelné závitky jsou opečené na másle a pak podušené ve smetanové omáčce.

Plněné zelné listy II.

Zelné listy plněné masovou směsí a uvařenou rýží, stočené do závitků, dušené ve smetanové omáčce.

Plnění ptáčci z mletého masa

Orestované šišky mletého masa naplněného vejci uvařenými na tvrdo, podušené podlité vodou, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

Plzeňský karbonát

Plátky hovězích roštěnek zprudka osmahnuté na sádle a poté zalité pivem a rajským protlakem. Zdobené hřebínkem opečeného vuřtu a osmaženou cibulkou. Regionální specialita z Plzeňska

Ragú z vepřového masa

Kostky z vepřového plecka obalené v mouce, zprudka oretované, podušené na cibulovo-česnekovo-slaninovém základě v mrkvovém vývaru a červeném víně.

Rizoto s oblohou

Poctivé rizoto podle starého receptu z minulého století připravené z vepřového masa, spařené rýže, anglické slaniny, cibule, vývaru z masoxu a koření, ozdobené nastrouhaným sýrem, rajčaty a paprikou.

Rokycanské hovězí plátky

Větší hovězí plátky nebo roštěnky ochucené solí a pepřem, potřené sardelovou pastou, zprudka opečené a pak podušené na cibulovém základu.

Rožmberské žebírko

Zprudka opečená kapsa z vepřových žebírek naplněná kolečky párku a kostičkami okurek, podušené v troubě pod pokličkou doměkka. Recept z Třeboňska.

Slepice po šumavsku

Skvělý recept na uvařenou slepici, podušenou v hrnci na másle, slanině a cibuli, zalitou vývarem, doplněnou o houby, servírovanou se smetanou omáčkou připravenou z vývaru po dušení.

Slezské kvaky

Krajový recept z vepřového nebo skopového masa, tuřínu a smetany.

Slezské kysličky

Recept ze Slezska na podušené brambory s kysanou smetanou a vejci.

Slezské smotky

Rozklepané tenké plátky vepřové kýty, svinuté do ruličky, stlačené na placky, orestované na sádle a dodušené v bujónu.

Slovácký guláš

Krajový guláš připravený z podušeného plecka nebo libovějšího bůčku, vepřových jater, leča a dalších ingrediencí.

Srdce po znojemsku

Ve vývaru z masoxu podušené, rozkrájené, hovězí srdce, servírované s omáčkou s vložkou nadrobno nakrájené sladkokyselé okurky.

Staročeské kotlety

Vepřové maso s jablky a česnekm.

Svíčková na smetaně III.

Jedna z variant přípravy oblíbeného českého jídla.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy