REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušená

Novohradský vepřový plátek

Plátky podušeného vepřového bůčku přelité šťávou s lečem a žampiony.

Ostravský kotouč

Vepřová kýta potřená sardelovou pastou, obložená šunkou a vejci uvařenými na tvrdo, zatočená do tvaru rolády a podušená doměkka.

Pikantní vepřové kotlety

Opečené vepřové kotlety, podušené na víně, zapečené s opečenými plátky slaniny, plátky sýra a kolečky salámu.

Pivovarnický guláš

Jedna z variant guláše, tentokrát z hovězí kližky, světlého piva, sádla, cibule, česneku a koření.

Pivovarský tokáň

Na hranolky nakrájené, opečené vepřové maso, podušené spolu s paprikou, servírované posypané nastrouhanou paprikou.

Pivovarský tokáň II.

Na pivě a ve vývaru podušené nudličky vepřového bůčku, servírované sypané strouhaným uzeným sýrem a petrželovou natí.

Plněné zelné listy

V listech hlávkového zelí zabalená směs z umletého masa, uvařené rýže a koření. Zelné závitky jsou opečené na másle a pak podušené ve smetanové omáčce.

Plněné zelné listy II.

Zelné listy plněné masovou směsí a uvařenou rýží, stočené do závitků, dušené ve smetanové omáčce.

Plnění ptáčci z mletého masa

Orestované šišky mletého masa naplněného vejci uvařenými na tvrdo, podušené podlité vodou, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku.

Plzeňský karbonát

Plátky hovězích roštěnek zprudka osmahnuté na sádle a poté zalité pivem a rajským protlakem. Zdobené hřebínkem opečeného vuřtu a osmaženou cibulkou. Regionální specialita z Plzeňska

Podřipský guláš

Regionální specialita s kterou se můžete setkat i dnes v restauracích na roudnicku. ,,Podřipák” se zde vaří už od 70. let minulého století. První ho začala vařit restaurace Pod lipou (dnes už zaniklá), původní receptura byla od kuchaře Pavla N.

Pohanka se sušenými houbami

Na rozpuštěném sále orestovaná pohanka, zalitá vodou, podušená, pak smíchaná s orestovanými houbami se slaninou a cibulí. Pokrm okořeněný, servírovaný se sterilovaným zelím nebo červenou řepou.

Ragú z vepřového masa

Kostky z vepřového plecka obalené v mouce, zprudka oretované, podušené na cibulovo-česnekovo-slaninovém základě v mrkvovém vývaru a červeném víně.

Rizoto s oblohou

Poctivé rizoto podle starého receptu z minulého století připravené z vepřového masa, spařené rýže, anglické slaniny, cibule, vývaru z masoxu a koření, ozdobené nastrouhaným sýrem, rajčaty a paprikou.

Rokycanské hovězí plátky

Větší hovězí plátky nebo roštěnky ochucené solí a pepřem, potřené sardelovou pastou, zprudka opečené a pak podušené na cibulovém základu.

Rožmberské žebírko

Zprudka opečená kapsa z vepřových žebírek naplněná kolečky párku a kostičkami okurek, podušené v troubě pod pokličkou doměkka. Recept z Třeboňska.

Slepice po šumavsku

Skvělý recept na uvařenou slepici, podušenou v hrnci na másle, slanině a cibuli, zalitou vývarem, doplněnou o houby, servírovanou se smetanou omáčkou připravenou z vývaru po dušení.

Slezské kvaky

Krajový recept z vepřového nebo skopového masa, tuřínu a smetany.

Slezské kysličky

Recept ze Slezska na podušené brambory s kysanou smetanou a vejci.

Slezské smotky

Rozklepané tenké plátky vepřové kýty, svinuté do ruličky, stlačené na placky, orestované na sádle a dodušené v bujónu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy