Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
150 g | sterilovaného hrášku |
2 ks | sladkokyselé okurky |
2 ks | natvrdo uvařených vajíček |
1 ks | cibule |
vepřový nebo hovězí vývar | |
červená mletá paprika | |
hladká mouka | |
smetana | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme
- Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, poprášíme paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou, dusíme, až je maso měkké
- Hladkou mouku promícháme se smetanou, zalijeme měkké maso a na mírném ohni provaříme
- Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou okurku a hrášek
- Podáváme s knedlíkem nebo rýží, na talíři do omáčky přidáme kousky vařených vajec.
Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek