REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domažlické vepřové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
150 gsterilovaného hrášku
2 kssladkokyselé okurky
2 ksnatvrdo uvařených vajíček
1 kscibule
vepřový nebo hovězí vývar
červená mletá paprika
hladká mouka
smetana
sádlo
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme
2. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, poprášíme paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou, dusíme, až je maso měkké
3. Hladkou mouku promícháme se smetanou, zalijeme měkké maso a na mírném ohni provaříme
4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou okurku a hrášek
5. Podáváme s knedlíkem nebo rýží, na talíři do omáčky přidáme kousky vařených vajec.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy