REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dudácký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Typický vepřový guláš známý z jižních Čech.


Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí:
400 gvepřového plece
200 gzeleninového leča
200 gtmavého chleba
50 guzené slaniny
50 gsádla
1 lžícemleté papriky
2 kscibule
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme pepřem, osolíme
2. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zprudka orestujeme, přidáme maso a také ho opečeme
3. V této fázi do pokrmu přidáme plátky česneku, kostičky slaniny a mletou papriku, vše zalijeme 0,5 l vody, dle chuti osolíme, okořeníme pepřem a dusíme 30 minut
4. Přidáme rozdrobený chléb s lečem a za občasného promíchání guláš dovaříme do měkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy