Typický vepřový guláš známý z jižních Čech.
Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí: | |
400 g | vepřového plece |
200 g | zeleninového leča |
200 g | tmavého chleba |
50 g | uzené slaniny |
50 g | sádla |
1 lžíce | mleté papriky |
2 ks | cibule |
česnek | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kousky a okořeníme pepřem, osolíme
2. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli zprudka orestujeme, přidáme maso a také ho opečeme
3. V této fázi do pokrmu přidáme plátky česneku, kostičky slaniny a mletou papriku, vše zalijeme 0,5 l vody, dle chuti osolíme, okořeníme pepřem a dusíme 30 minut
4. Přidáme rozdrobený chléb s lečem a za občasného promíchání guláš dovaříme do měkka.