REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeská hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod poklicí v troubě podušený prošpikovaný špalíček hovězího zadního, servírovaný na plátky, podlitý šťávou z výpeku.


Ingredience:
750 gzadního hovězího masa
200 gnakládaných hub
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 gslaniny
3 dlšlehačky
3 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
bobkový list
nové koření
celý pepř
trochu octa
šťáva z 1/2 ks citrónu
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Špalíček masa prošpikujeme slaninou, osolíme a ze všech stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji
2. Na rozpuštěném másle osmahneme plátky kořenové zeleniny a kolečka cibule, okořeníme, dochutíme pepřem a solí, okyselíme octem a přidáme naložené houby
3. Na připravený základ vložíme opečené maso, pokapeme ho citrónovou šťávou a podlijeme vývarem, přikryté dusíme v troubě doměkka, v průběhu dušení maso podléváme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou
4. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme, za stálého míchání pak rozředíme zbytkem vývaru, nakonec přilijeme smetanu
5. Omáčku dobře provaříme
6. Plátky masa servírujeme na talířích přelité omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy