REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husí maso a drůbky nakrájené na kostičky, zprudka opečené, pak podušené spolu s paprikou, rajčaty, cibulí a česnekem.


Ingredience:
500 gvykostěného husího masa a husí drůbky
2 ksrajčata
1 ksmasité papriky
1 kscibule
1 ksčesnek
1 lžičkamleté sladké papriky
hladká mouka
husí sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso a drůbky pokrájíme na kousky a zprudka opečeme na husím sádle
2. Ztlumíme oheň, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli i červenou mletou papriku, vše podlijeme vodou a dusíme do měkka
3. Ke konci dušení přidáme pokrájená, oloupaná rajčata a na nudličky nakrájenou papriku zbavenou jadřince, dusíme, než paprika změkne
4. Na závěr pokrm mírně zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, ochutíme pepřem a solí, už jen chvíli provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy