REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné kuřecí maso podušené na cibulce, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
1 kskuřete
1 ksstředně velké cibule
2 dlkyselé smetany
60gmásla
40 ghladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a osolíme
2. Na polovině dávky másla osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou teplé vody a přidáme porce kuřete
3. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa
4. Maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a zbytku másla, dobře rozmícháme, podle potřeby ještě podlijeme vodou a povaříme na hustší omáčku
5. Kuře v omáčce prohřejeme, podle chuti přisolíme a nakonec zalijeme rozkvedlanou smetanou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme těstoviny, dušenou rýži nebo houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy