Jedna z variant na chutné kuřecí maso podušené na cibulce, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
1 ks | středně velké cibule |
2 dl | kyselé smetany |
60g | másla |
40 g | hladké mouky |
1 lžička | mleté sladké papriky |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kuře rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a osolíme
2. Na polovině dávky másla osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou teplé vody a přidáme porce kuřete
3. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa
4. Maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a zbytku másla, dobře rozmícháme, podle potřeby ještě podlijeme vodou a povaříme na hustší omáčku
5. Kuře v omáčce prohřejeme, podle chuti přisolíme a nakonec zalijeme rozkvedlanou smetanou.
Jako přílohu servírujeme těstoviny, dušenou rýži nebo houskové knedlíky.