REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křemická hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená, slaninou prošpikovaná, hovězí kýta, podušená ve vývaru, podávaná spolu se zelím povařeným ve vývaru z masa.


Ingredience:
500 ghovězího masa z kýty
250 ghlávkového zelí
100 gslaniny bez kůže
2 lžícehladké mouky
1 ksvětší cibule
vývar nebo voda na podlití
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Omyté maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenké nudličky, osolíme, okořeníme pepřem a zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji
2. Maso vyjmeme, do oleje přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dočervena, přilijeme vodu nebo vývar a vložíme zpět opečené hovězí
3. Kýtu dusíme, za občasného podlévání a přelévání vývaru, doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, maso vysmahneme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, chvíli povaříme
5. Provařenou omáčku přecedíme a přidáme do ní na kostičky nakrájené hlávkové zelí, které jsme předem vyprali a opět povaříme, aby zelí pěkně změklo
6. Slaninu, jež nám zbyla, nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme ji a nakonec přidáme do omáčky, kterou nezapomeneme dochutit solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy