REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po Šumavsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík prošpikovaný slaninou a česnekem, po porcích zprudka opečený na oleji, pak zalitý vývarem, podušený doměkka spolu s houbami, slaninou a cibulí.


Ingredience:
1 kskrálík
200 ghub
100 gslaniny
3 dlvývaru z kostí
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
citronová šťáva
hladká mouka
mletý zázvor
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Králíka naporcujeme, stehna a hřbet prošpikuje klínky slaniny, kousky česneku, osolíme, okmínujeme, poprášíme zázvorem
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, porce králíka zprudka opečeme ze všech stran, pak maso zalijeme vývarem
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zbytek slaniny, nakrájené houby, vše dusíme do měkka
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, krátce povaříme
  5. Maso vložíme zpět do šťávy, necháme prohřát. Porce králíka na talíři přelije šťávou s houbami a podáváme například s vařenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy