REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na nepečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz nejdete také velký výběr vánočních nepečených receptů. Ty nejlepší vyzkoušené recepty najdete právě v tomto unikátním výběru nepečeného cukroví, který jsme pro Vás vybrali a vypsali i s linky a fotografiemi na konkrétní recepty. Inspirujte se a užijte si Vánoc!


1.

A čím začít? Znáte čokoládové lanýže? Jsou to sladké koule v košíčcích, kterým jen těžko odoláte. Jsou totiž hříšně dobré, s čokopolevou …

Čokoládové lanýže od Evel – RECEPT ZDE!

 

2.

Asi mé nejoblíbenější vánoční cukroví vůbec. Pravidelně je doma děláme. Jsou výborné a většinou z tácu vánočního cukroví zmizí jako první. Toto nepečené cukroví je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Burizonové koule – RECEPT ZDE!

 

3.

Tuk utřený s cukrem a vejci smíchaný s dalšími ingrediencemi, vytvarovaný do šišek obalených v kokosu, servírovaný nakrájených na pátky. Věřte, že tento sladký pseudo salám chutná moc dobře.

Čokoládový salám – RECEPT ZDE!

 

4.

Rozhodně nesmíme v tomto výběru nepečeného vánočního cukroví zapomenout na pralinky vyrobené ze sušených višní, hořké čokolády, smetany, griotky a mléčné čokolády. Je to velice dekorativní sladké mlsání, které se skvěle hodí například k domácímu vaječnému likéru.

Višňové pralinky – RECEPT ZDE!

 

5.

Hlavně děti mají rády vánoční cukroví ve tvaru zvířátek. Tento nepečený recept je na sladké vánoční tučňáky. Existuje hodně variací tohoto receptu, ale tučňáci podle tohoto receptu nám chutnají nejvíce.

Kokosoví tučňáci – RECEPT ZDE!

 

6.

Další náš tip je na jednoduchý recept na sladké kuličky obalené v kokosu. Tento vánoční recept je inspirovaný slavnými bonbóny Raffaello, což je vlastně oplatka s náplní a celou mandlí, zdobená strouhaným kokosem.

Raffaello – RECEPT ZDE!

 

7.

Mezi velmi oblíbené nepečené cukroví patří také různé sladké rolády. Zde uvádíme recept na nepečenou roládu z dětských piškotů, kakaa, másla a rumu, která je plněná máslovou náplní s kokosem.

Kokosová roláda – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte Šuhajdy? Z medu a kokosu vytvarované kuličky, ty zalité rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Je to stálice mezi nepečeným cukrovím. Nezapomeňte však, že Šuhajdy podáváme důkladně vychlazené v lednici!

Šuhajdy s kokosovým olejem – RECEPT ZDE!

 

9.

Z hmoty na nepečené cukroví můžeme vytvářet i jiné tvary, než výše uvedené tučňáky. Vyzkoušejte například vánoční stromečky a sněhuláky vytvarované pomocí forem od Tescomy.

Ořechoví sněhuláci a stromečky – RECEPT ZDE!

 

10.

Náš další tip je na kokosové kuličky. Připravte si nepečené kuličky z bílé čokolády, másla, moučkového cukru, vaječného koňaku a strouhaného kokosu, obalené v hrubě mletém kokosu.

Kokosové kuličky II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Asi by bylo hloupé opomenout jedno z nejznámějšího nepečeného cukroví. Včelí úly. Tento recept je na nepečené cukroví ve tvaru včelích úlů z mletých ořechů, moučkového cukru, bílku a rumu, plněné máslovým krémem.

Včelí úly – RECEPT ZDE!

 

12.

Ve vodní lázni rozpuštěná čokoláda, v ní máčené nepečené cukroví připravené z rozdrcených piškotů, ořechů, másla, kávy, rumu a kakaa vytvarované do podoby kávových zrnek, tak to je ve zkratce další recept na nepečená kávová zrna.

Kávová zrna II. – RECEPT ZDE!

 

13.

Ořechové vánoční cukroví ve tvaru hříbků je velmi originální, skvělé pro vášnivé houbaře. Každého hosta ihned zaujme mezi záplavou ostatního cukroví. Ovšem také skvěle chutná!

Ořechové hříbky – RECEPT ZDE!

 

14.

Mezi další oblíbené nepečené cukroví patří různé plněné sušené ovoce nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě. Zde je recept na mandlí plněné sušené švestky máčené právě v čokoládě.

Švestky s mandlí v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

15.

Výčet toho nejlepšího nepečeného cukroví z naší databáze ukončíme oblíbeným nepečeným vánočním cukrovím z dětských piškotů a dalších ingrediencí, které je pro chuť i vůni ochucené rumem. Ano tipujete dobře, jde o rumové koule.

Rumové kuličky – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé recepty na nepečené vánoční cukroví najdete přímo v naší databázi receptů zde: vanocni-velikonocni-a-cajove/nepecene cukroví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Rychlé a jednoduché recepty pro nadšené hráče. Doplňte energii i během vypjatých turnajů!

Hraní her na PC, stejně tak moderní sázení v online casinech, vyžaduje soustředění a perfektní strategii. K tomu všemu je ale třeba také pořádná dávka energie. O tom věděl už samotný hrabě a nadšený hráč karet John Montagu, který v 18. století vynalezl sendvič. V klidu se tak mohl nasytit, aniž by musel odcházet od své milované hry. V podobném duchu jsme přistupovali i my k výběru našich receptů.

číst dále ...

Jak jedli naši předkové – 3 díl

V pekařském cechu byli sdruženi i perníkáři. Perník je starou chloubou českých zemí i když je historicky doloženo, že první cáletníci, tak se říkalo pernikářům, přišli do Čech z Norimberku už ve 13. století, pekli pečivo s medem, cukr byl totiž známý až v 19. století. (viz minulý díl Celetná ulice). Tradiční práce pernikářů je úzce spojena s cukrářstvím. Pernikáři se rozšířili po celém tehdejším českém království a nejvíce se jich usadilo na Pardubicku. Dosud proslulý perník pardubický se vyrábí stále, dnes ovšem průmyslově. V Pardubicích je i muzeum perníku, umístěné v bývalém loveckém zámečku, které se vtipně nazývá Perníková chaloupka.

číst dále ...

Speciální recepty na netradiční jednohubky a obložený chléb podle šéfkuchaře Ondřeje Dufka

Vánoční svátky jsou za rohem, oslavy konce roku jakbysmet a blíží se tak období chlebíčků a jednohubek. Právě proto jsme pro Vás s českou značkou Živina připravili 2 speciální recepty na netradiční jednohubky a 1 recept na obložený chléb, kterými na silvestrovských oslavách rozhodně zaujmete. Recepty jsou jednoduché, rychlé a zvládne je opravdu každý. Navíc zaručeně nabourají stereotyp salátů a šunkových chlebíčků. Autorem receptů je kuchař Ondřej Dufek, který prošel kuchyněmi Gordona Ramsayho, byl šéfkuchař karlínské Esky a vařil v michelinských restauracích ve Skandinávii. Nyní spolupracuje právě s přerovskou Živinou.

číst dále ...

Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem

Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné atmosféry také tradiční pokrmy. Oblíbená štědrovečerní a novoroční jídla, která jsou nedílnou součástí sváteční tabule, lze připravit důvěrně známými, ale také inovovanými způsoby. Touto cestou jsme se vydali i my: naše inspirativní menu, které vzešlo z lásky k tradicím a kvalitním surovinám s oceněním Regionální potravina, slibuje neopakovatelné gastronomické zážitky. Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním? 

číst dále ...

Specialistka na zdravé stravování radí: 7 praktických tipů, jak na cukroví bez lepku

Potřebujete připravit cukroví bez lepku. Buď všechno nebo jen pár druhů. Důvody mohou být různé: zjištěná celiakie v rodině, intolerance lepku nebo jen bezlepková návštěva. Tak pojďme na to, Vánoce klepou na dveře, čas na experimenty není. Specialistka na zdravé stravování, Ing. Kamila Metzová, pro vás sepsala tipy z praxe, které vám usnadní cestu.

číst dále ...

Jak jedli naši předkové – 2 díl

V minulém díle jsme skončili u luštěnin. Povězme si ještě pár historických, úsměvných informací o hrachu. Ve starém pojednání o krmi z 15. století se píše: „hlavní povaha české kuchyně je hrách, kaše, maso a korunou všeho je chléb. Němci ale pojídají masa tak ohromné kusy, že z jednoho kusu by se dal ve Vlaších pořídit banket.” V Molerianově lékařství tu dí se: „rozličného obyčeje navyklých krmí našich Čechů s jejich hrachem, cibulí a sýrem dotýkati se nechci, Moravců s jejich topénkami a sýrnými polévkami. Lužických s jejich hůbami a syrovátkami, Sasův se slaninami, Švábů s vejci na másle a ovesnými kašemi, Elsasanů s uzeným masem a česnekem a Vlachů s jejich starými klobásami, kteréž šest let smrdí jak starý kozel.”

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a kvalitní!

Vánoční svátky patří mezi nejkrásnější a nejvýznamnější události v roce pro většinu lidí. Děti netrpělivě očekávají dárky a vánoční stromek, zatímco dospělí se těší na setkání se všemi, které mají rádi. Vzpomínky na vánoční svátky nás provázejí od dětství a často si i v dospělosti vybavíme vůni pečeného cukroví či vánočky. Během Vánoc se obvykle uchylujeme k receptům, které nám zanechaly naše babičky a maminky. Je nesporné, že Vánoce se z velké části odehrávají v kuchyni. Jídlo je tak jedna z nejdůležitějších součástí Vánoc, samozřejmě spolu se stromkem, dárky a dalšími rituály. Většina z nás má své recepty odzkoušené. Ale co takhle tradice lehce oživit, či odstartovat nějakou úplně novou? Připravili jsme pro vás několik ověřených vánočních receptů, které vám letos přijdou vhod.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy