REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na nepečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz nejdete také velký výběr vánočních nepečených receptů. Ty nejlepší vyzkoušené recepty najdete právě v tomto unikátním výběru nepečeného cukroví, který jsme pro Vás vybrali a vypsali i s linky a fotografiemi na konkrétní recepty. Inspirujte se a užijte si Vánoc!


1.

A čím začít? Znáte čokoládové lanýže? Jsou to sladké koule v košíčcích, kterým jen těžko odoláte. Jsou totiž hříšně dobré, s čokopolevou …

Čokoládové lanýže od Evel – RECEPT ZDE!

 

2.

Asi mé nejoblíbenější vánoční cukroví vůbec. Pravidelně je doma děláme. Jsou výborné a většinou z tácu vánočního cukroví zmizí jako první. Toto nepečené cukroví je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Burizonové koule – RECEPT ZDE!

 

3.

Tuk utřený s cukrem a vejci smíchaný s dalšími ingrediencemi, vytvarovaný do šišek obalených v kokosu, servírovaný nakrájených na pátky. Věřte, že tento sladký pseudo salám chutná moc dobře.

Čokoládový salám – RECEPT ZDE!

 

4.

Rozhodně nesmíme v tomto výběru nepečeného vánočního cukroví zapomenout na pralinky vyrobené ze sušených višní, hořké čokolády, smetany, griotky a mléčné čokolády. Je to velice dekorativní sladké mlsání, které se skvěle hodí například k domácímu vaječnému likéru.

Višňové pralinky – RECEPT ZDE!

 

5.

Hlavně děti mají rády vánoční cukroví ve tvaru zvířátek. Tento nepečený recept je na sladké vánoční tučňáky. Existuje hodně variací tohoto receptu, ale tučňáci podle tohoto receptu nám chutnají nejvíce.

Kokosoví tučňáci – RECEPT ZDE!

 

6.

Další náš tip je na jednoduchý recept na sladké kuličky obalené v kokosu. Tento vánoční recept je inspirovaný slavnými bonbóny Raffaello, což je vlastně oplatka s náplní a celou mandlí, zdobená strouhaným kokosem.

Raffaello – RECEPT ZDE!

 

7.

Mezi velmi oblíbené nepečené cukroví patří také různé sladké rolády. Zde uvádíme recept na nepečenou roládu z dětských piškotů, kakaa, másla a rumu, která je plněná máslovou náplní s kokosem.

Kokosová roláda – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte Šuhajdy? Z medu a kokosu vytvarované kuličky, ty zalité rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Je to stálice mezi nepečeným cukrovím. Nezapomeňte však, že Šuhajdy podáváme důkladně vychlazené v lednici!

Šuhajdy s kokosovým olejem – RECEPT ZDE!

 

9.

Z hmoty na nepečené cukroví můžeme vytvářet i jiné tvary, než výše uvedené tučňáky. Vyzkoušejte například vánoční stromečky a sněhuláky vytvarované pomocí forem od Tescomy.

Ořechoví sněhuláci a stromečky – RECEPT ZDE!

 

10.

Náš další tip je na kokosové kuličky. Připravte si nepečené kuličky z bílé čokolády, másla, moučkového cukru, vaječného koňaku a strouhaného kokosu, obalené v hrubě mletém kokosu.

Kokosové kuličky II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Asi by bylo hloupé opomenout jedno z nejznámějšího nepečeného cukroví. Včelí úly. Tento recept je na nepečené cukroví ve tvaru včelích úlů z mletých ořechů, moučkového cukru, bílku a rumu, plněné máslovým krémem.

Včelí úly – RECEPT ZDE!

 

12.

Nepečené vánoční rolády jsou tak populární, že si dovolíme zde uvést ještě jeden recept. Jde o roládu připravenou z dětských piškotů, másla, cukru, rozinek a dalších dobrot. Servíruje se po ztuhnutí v lednici pěkně nakrájená na plátky.

Roláda bez pečení – RECEPT ZDE!

 

13.

Ořechové vánoční cukroví ve tvaru hříbků je velmi originální, skvělé pro vášnivé houbaře. Každého hosta ihned zaujme mezi záplavou ostatního cukroví. Ovšem také skvěle chutná!

Ořechové hříbky – RECEPT ZDE!

 

14.

Mezi další oblíbené nepečené cukroví patří různé plněné sušené ovoce nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě. Zde je recept na mandlí plněné sušené švestky máčené právě v čokoládě.

Švestky s mandlí v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

15.

Výčet toho nejlepšího nepečeného cukroví z naší databáze ukončíme oblíbeným nepečeným vánočním cukrovím z dětských piškotů a dalších ingrediencí, které je pro chuť i vůni ochucené rumem. Ano tipujete dobře, jde o rumové koule.

Rumové kuličky – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé recepty na nepečené vánoční cukroví najdete přímo v naší databázi receptů zde: vanocni-velikonocni-a-cajove/nepecene cukroví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii

Než se podzim přehoupne do své druhé části, je tím nejbarevnějším ročním obdobím. Zároveň se jedná o dobu, kdy jsme více unavení a máme chuť na teplé nápoje a pokrmy. Osvěžit si tyto dny můžeme netradičními recepty, které nás zahřejí, dodají energii a rozzáří den. Mnohdy stačí čerpat z běžné dostupné nabídky potravin. Oslňte svou rodinu nebo kamarády originálními recepty a dokonalým propojením jednotlivých pokrmů. Zapomeňte na tradiční těžké podzimní pokrmy a vyzkoušejte letos něco nového. Že vás nebaví připravovat jen dýňovou polévku? V tom případě vyzkoušejte celerový krém s libečkem a kešu oříšky. A pokud přece jenom si nedokážete představit podzim bez dýně, tak si připravte lahodné cupcaky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy