REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na nepečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V naší databázi na webu ReceptyOnLine.cz nejdete také velký výběr vánočních nepečených receptů. Ty nejlepší vyzkoušené recepty najdete právě v tomto unikátním výběru nepečeného cukroví, který jsme pro Vás vybrali a vypsali i s linky a fotografiemi na konkrétní recepty. Inspirujte se a užijte si Vánoc!


1.

A čím začít? Znáte čokoládové lanýže? Jsou to sladké koule v košíčcích, kterým jen těžko odoláte. Jsou totiž hříšně dobré, s čokopolevou …

Čokoládové lanýže od Evel – RECEPT ZDE!

 

2.

Asi mé nejoblíbenější vánoční cukroví vůbec. Pravidelně je doma děláme. Jsou výborné a většinou z tácu vánočního cukroví zmizí jako první. Toto nepečené cukroví je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Burizonové koule – RECEPT ZDE!

 

3.

Tuk utřený s cukrem a vejci smíchaný s dalšími ingrediencemi, vytvarovaný do šišek obalených v kokosu, servírovaný nakrájených na pátky. Věřte, že tento sladký pseudo salám chutná moc dobře.

Čokoládový salám – RECEPT ZDE!

 

4.

Rozhodně nesmíme v tomto výběru nepečeného vánočního cukroví zapomenout na pralinky vyrobené ze sušených višní, hořké čokolády, smetany, griotky a mléčné čokolády. Je to velice dekorativní sladké mlsání, které se skvěle hodí například k domácímu vaječnému likéru.

Višňové pralinky – RECEPT ZDE!

 

5.

Hlavně děti mají rády vánoční cukroví ve tvaru zvířátek. Tento nepečený recept je na sladké vánoční tučňáky. Existuje hodně variací tohoto receptu, ale tučňáci podle tohoto receptu nám chutnají nejvíce.

Kokosoví tučňáci – RECEPT ZDE!

 

6.

Další náš tip je na jednoduchý recept na sladké kuličky obalené v kokosu. Tento vánoční recept je inspirovaný slavnými bonbóny Raffaello, což je vlastně oplatka s náplní a celou mandlí, zdobená strouhaným kokosem.

Raffaello – RECEPT ZDE!

 

7.

Mezi velmi oblíbené nepečené cukroví patří také různé sladké rolády. Zde uvádíme recept na nepečenou roládu z dětských piškotů, kakaa, másla a rumu, která je plněná máslovou náplní s kokosem.

Kokosová roláda – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte Šuhajdy? Z medu a kokosu vytvarované kuličky, ty zalité rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Je to stálice mezi nepečeným cukrovím. Nezapomeňte však, že Šuhajdy podáváme důkladně vychlazené v lednici!

Šuhajdy s kokosovým olejem – RECEPT ZDE!

 

9.

Z hmoty na nepečené cukroví můžeme vytvářet i jiné tvary, než výše uvedené tučňáky. Vyzkoušejte například vánoční stromečky a sněhuláky vytvarované pomocí forem od Tescomy.

Ořechoví sněhuláci a stromečky – RECEPT ZDE!

 

10.

Náš další tip je na kokosové kuličky. Připravte si nepečené kuličky z bílé čokolády, másla, moučkového cukru, vaječného koňaku a strouhaného kokosu, obalené v hrubě mletém kokosu.

Kokosové kuličky II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Asi by bylo hloupé opomenout jedno z nejznámějšího nepečeného cukroví. Včelí úly. Tento recept je na nepečené cukroví ve tvaru včelích úlů z mletých ořechů, moučkového cukru, bílku a rumu, plněné máslovým krémem.

Včelí úly – RECEPT ZDE!

 

12.

Nepečené vánoční rolády jsou tak populární, že si dovolíme zde uvést ještě jeden recept. Jde o roládu připravenou z dětských piškotů, másla, cukru, rozinek a dalších dobrot. Servíruje se po ztuhnutí v lednici pěkně nakrájená na plátky.

Roláda bez pečení – RECEPT ZDE!

 

13.

Ořechové vánoční cukroví ve tvaru hříbků je velmi originální, skvělé pro vášnivé houbaře. Každého hosta ihned zaujme mezi záplavou ostatního cukroví. Ovšem také skvěle chutná!

Ořechové hříbky – RECEPT ZDE!

 

14.

Mezi další oblíbené nepečené cukroví patří různé plněné sušené ovoce nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě. Zde je recept na mandlí plněné sušené švestky máčené právě v čokoládě.

Švestky s mandlí v čokoládě – RECEPT ZDE!

 

15.

Výčet toho nejlepšího nepečeného cukroví z naší databáze ukončíme oblíbeným nepečeným vánočním cukrovím z dětských piškotů a dalších ingrediencí, které je pro chuť i vůni ochucené rumem. Ano tipujete dobře, jde o rumové koule.

Rumové kuličky – RECEPT ZDE!

 

Další skvělé recepty na nepečené vánoční cukroví najdete přímo v naší databázi receptů zde: vanocni-velikonocni-a-cajove/nepecene cukroví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy