REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šuhajdy s kokosovým olejem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z medu a kokosu vytvarované kuličky, ty zalité rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Šuhajdy podáváme důkladně vychlazené v lednici.


Ingredience:
Rozpis na 20 malých košíčků:
200 gčokolády minimálně 50 %, ale i více
max 50 gkokosového oleje
Náplň:
1 lžícemedu
kokos nebo ořechy, podle hustoty
Ostatní:
vodní lázeň
papírové košíčky

Postup:

1. Čokoládu necháme rozpustit v míse nad parou ve vodní lázni, přidáme do ní 1-2 lžíce kokosového oleje, záleží na hustotě čokolády, nedáváme více, než 50 g, pak šuhajdy při pokojové teplotě rychle tají
2. Med smícháme s kokosem tak, aby se daly tvarovat kuličky … vytvarujeme je
3. Čokoládu, cca 1 lžíci nalijeme do košíčků, dáme trošku ztuhnout, pak dáme do středu po kuličce kokosu, každou před tím trošku stiskneme a cca 2-3 lžícemi čokolády zalijeme každý košíček
4. Necháme trošku zatuhnout a podle fantazie ozdobíme, šuhajdy podáváme důkladně vychlazené.

Doporučení:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit použité suroviny.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy