Z medu a kokosu vytvarované kuličky, ty zalité rozpuštěnou čokoládou smíchanou s kokosovým olejem. Šuhajdy podáváme důkladně vychlazené v lednici.
Ingredience:
Rozpis na 20 malých košíčků: | |
200 g | čokolády minimálně 50 %, ale i více |
max 50 g | kokosového oleje |
Náplň: | |
1 lžíce | medu |
kokos nebo ořechy, podle hustoty | |
Ostatní: | |
vodní lázeň | |
papírové košíčky |
Postup:
1. Čokoládu necháme rozpustit v míse nad parou ve vodní lázni, přidáme do ní 1-2 lžíce kokosového oleje, záleží na hustotě čokolády, nedáváme více, než 50 g, pak šuhajdy při pokojové teplotě rychle tají
2. Med smícháme s kokosem tak, aby se daly tvarovat kuličky … vytvarujeme je
3. Čokoládu, cca 1 lžíci nalijeme do košíčků, dáme trošku ztuhnout, pak dáme do středu po kuličce kokosu, každou před tím trošku stiskneme a cca 2-3 lžícemi čokolády zalijeme každý košíček
4. Necháme trošku zatuhnout a podle fantazie ozdobíme, šuhajdy podáváme důkladně vychlazené.
Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit použité suroviny.
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.