REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechoví sněhuláci a stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z ořechového těsta vytvořené pomocí formy od Tescomy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpomletých vlašských ořechů
300 gpráškového cukru
1 lžícerumu
1 ksvaječný bílek
forma na sněhuláky
dětské piškoty nebo upečená linekcá kolečka
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícekrystalového cukru
1 lžícerumu
1 ksvejce
100 gmásla
Na ozdobu sněhuláků:
marcipán
potravinářská barva červená a zelená
tmavá a bílá čokoláda
Na ozdobu stromečků:
tmavá nebo bílá čkoláda
ozdobné cukrářské perličky, kokos a pod.

Postup:

1. Ze suroviny na těsto vypracujeme hmotu, kterou dáme do lednice tak na 30 minut odležet
2. Z těsta vymodelujeme kuličky, které obalíme v práškovém cukru, pak je vtlačíme do formičky, opačnou stranou vařečky vytvoříme otvor, který naplníme náplní, otvory zaděláme dětskými piškoty, případně upečenými kolečky z lineckého těsta
3. Hotové tvary pak ozdobíme podle fantazie, já máčela sněhuláky v rozpuštěné bílé čokoládě, stromečky v čokoládě tmavé, sněhuláci jsou ozdobení obarveným marcipánem, stromečky pak cukrářským zdobením.

Příprava náplně:
Povolené máslo vymícháme s vanilkovým cukrem, nad parou vyšleháme vejce spolu s krystalovým cukrem do konzistence sirupu, vychladíme a opatrně i s rumem přimícháme do másla (aby se máslo nesrazilo, nastavte mixér na nejpomalejší rychlost a do másla hmotu přidávejte po troškách).

Doporučení:

Marcipán si můžete koupit, nebi i vyrobit doma: Příprava marcipánové hmoty.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy