REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechoví sněhuláci a stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z ořechového těsta vytvořené pomocí formy od Tescomy.


Ingredience:
Na těsto:
300 gpomletých vlašských ořechů
300 gpráškového cukru
1 lžícerumu
1 ksvaječný bílek
forma na sněhuláky
dětské piškoty nebo upečená linekcá kolečka
Na náplň:
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícekrystalového cukru
1 lžícerumu
1 ksvejce
100 gmásla
Na ozdobu sněhuláků:
marcipán
potravinářská barva červená a zelená
tmavá a bílá čokoláda
Na ozdobu stromečků:
tmavá nebo bílá čkoláda
ozdobné cukrářské perličky, kokos a pod.

Postup:

1. Ze suroviny na těsto vypracujeme hmotu, kterou dáme do lednice tak na 30 minut odležet
2. Z těsta vymodelujeme kuličky, které obalíme v práškovém cukru, pak je vtlačíme do formičky, opačnou stranou vařečky vytvoříme otvor, který naplníme náplní, otvory zaděláme dětskými piškoty, případně upečenými kolečky z lineckého těsta
3. Hotové tvary pak ozdobíme podle fantazie, já máčela sněhuláky v rozpuštěné bílé čokoládě, stromečky v čokoládě tmavé, sněhuláci jsou ozdobení obarveným marcipánem, stromečky pak cukrářským zdobením.

Příprava náplně:
Povolené máslo vymícháme s vanilkovým cukrem, nad parou vyšleháme vejce spolu s krystalovým cukrem do konzistence sirupu, vychladíme a opatrně i s rumem přimícháme do másla (aby se máslo nesrazilo, nastavte mixér na nejpomalejší rychlost a do másla hmotu přidávejte po troškách).

Doporučení:

Marcipán si můžete koupit, nebi i vyrobit doma: Příprava marcipánové hmoty.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy