REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechoví zajíčci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajíčci z nepečené oříškové hmoty plněné likérovou náplní, polité mléčnou čokoládovou polevou, zdobené bílou i tmavou polevou.


Ingredience:
100 gdětských kulatých pičkotů
Na nepečenou hmotu:
300 gmoučkového cukru
300 gvlašských ořechů
1 lžícerumu
1 ksbílku
Na náplň:
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
50 mlvaječného likéru
Na dohotovení:
100 gmléčné čokoládové polevy
20 gbílé čokoládové polevy
20 gtmavé čokoládové polevy

Postup:

1. Do misky dáme na jemno mleté vlašské ořechy, přidáme prosátý moučkový cukr, bílek, rum a vypracujeme pevnou hmotu
2. Na náplň utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a vaječným likérem dohladka
3. Do otevírací formičky na zajíčky vtlačíme kousek připravené hmoty a do středu uděláme důlek (např. obráceným koncem vařečky), vyplníme ho likérovou náplní a uzavřeme kulatým piškotem
4. Formičku otevřeme, zajíčka vyklopíme a necháme při pokojové teplotě zaschnout (asi 60 minut)
5. Mléčnou polevu rozpustíme v horké vodní lázni, část zajíčků jí polijeme, necháme ztuhnout a oči, uši i čumáčky namalujeme rozpuštěnou bílou a tmavou polevou.

Doporučení:

Piškoty zajíčků můžeme namočit v čokoládě a posypat na zeleno obarveným kokosem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy