REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší recept na bramborvý salát? Třeba ho najdete právě zde! Přílohové bramborové saláty patří neodmyslitelně do české kuchyně a to jak bramborové saláty s majonézovou nebo jogurtovou spojkou, tak jejich odlehčené varianty dochucené jen olivovým olejem či nějakým lehkým dresinkem. Například Štědrovečerní menu bez bramborového salátu si asi většina Čechů ani neumí představit. A tak tu pro vás máme výběr těch nejoblíbenějších receptů na bramborový salát, co naše online internetová kuchařka ReceptyOnLine.cz vůbec nabízí. Varianty servírované za studena, ale také teplé. A jeden recept jsme přidali na bramborový salát na chlebíčky, mohl by se vám také hodit! :)


1.

Asi bych začal klasikou, bramborovým salátem s majonézovou spojkou, přílohou skvělou jak ke smažené kaprovi či jiné rybě, tak i k dalším smaženým pokrmům.

Klasický bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

2.

Hned další recept tu máme na odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu. Recept na bramborový salát z den předem uvařených brambor ve slupce, druhý den oloupaných, pokrájených na kostky a smíchaných s nakládanou zeleninou. Salát je dochucený olejem, pepřem a solí, případně i cukrem.

Bramborový salát bez majonézy – RECEPT ZDE!

 

3.

Asi by jsme neměli zapomenout ani na vítězný bramborový salát mistra šéfkuchaře Pánka, který vyhrál jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017.

Pánkův mistrovský bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

4.

Další variace na netradiční vánoční bramborový salát tu máme tento, jde o recept, podle kterého připravíme bramborový salát z uvařených salátových brambor, šalotky, ředkviček, balkánského sýra, pažitky a koření. Vše je pak spojeno tatarskou omáčkou.

Bramborový salát s balkánským sýrem a ředkvičkami – RECEPT ZDE!

 

5.

Další varianta chutného bramborového salátu vhodného k zařazení do vánočního menu. Jde o bramborový salát ochucený, kromě jiného, cherry rajčátky, cizrnou a koprem. Hodí se jak ke smažené rybě, tak i k jiným masům upraveným smažením.

Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem – RECEPT ZDE!

 

6.

Ať už patříte k zastáncům tradice, nebo rádi experimentujete, zkuste se inspirovat následujícím receptem. Tento salát je takovým mostem do česko-slovenské kuchyně minulého století.

Česko-slovenský tradiční bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

7.

A další recept tu máme na bramborový salát umíchaný z povařených brambor, tvarůžků a zeleniny, servírovaný jako příloha, ochucený sladkokyselou kořeněnou zálivkou. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Selský bramborový salát II. – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu? Existuje mnoho jeho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.

Německý bramborový salát- RECEPT ZDE!

 

9.

Vyzkoušejte také tento netradiční přílohový bramborový salát z vařených brambor, ledového salátu, pomeranče, cibule, tatarské omáčky a koření.

Bramborový salát s ledovým salátem – RECEPT ZDE!

 

10.

Většina bramborových salátů se servíruje dobře vychlazená, nebo pokojové teploty. Ovšem dá se připravit i teplá varianta přílohového bramborového salátu.

Teplý bramborový salát s cibulí – RECEPT ZDE!

 

11.

Další mezinárodní recept tu máme recept z Rakouska. Jde o odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu bez majonézy.

Bramborový salát vídeňský – RECEPT ZDE!

 

12.

Bramborový salát nemusí být servírovaný jen jako příloha, ale některé druhy můžeme použít například na chlebíčky. Vyzkoušejte například tento přesnídávkový salát vhodný na chlebíčky, připravený z vařených brambor nakrájených na pravidelné tvary kostiček a ze zeleniny, spojený ochucenou majonézou.

Bramborový salát svačinový – RECEPT ZDE!

 

13.

Všude samé brambory. Nemáte je rádi, nebo ze zdravotních důvodů právě brambory nejíte? Připravte si tento vynikající salát, který připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

“Bramborový” salát bez brambor – z cukety – RECEPT ZDE!

 

14.

A máme tu letošní horkou novinku. Vítězný recept na bramborový salát z kategorie: senioři z Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018.

Mratínský bramborový klasik – RECEPT ZDE!

 

15.

A máme tu pro vás i fitness bramborový salát. Nutričně odlehčený přílohový bramborový salát nejen pro milovníky fitness či dietních pokrmů, ale pro všechny, co se rádi stravují zdravě.

Vánoční salát s avokádovou majonézou – RECEPT ZDE!

Další recepty na bramborové saláty najdete například zde: přílohové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy