REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší recept na bramborvý salát? Třeba ho najdete právě zde! Přílohové bramborové saláty patří neodmyslitelně do české kuchyně a to jak bramborové saláty s majonézovou nebo jogurtovou spojkou, tak jejich odlehčené varianty dochucené jen olivovým olejem či nějakým lehkým dresinkem. Například Štědrovečerní menu bez bramborového salátu si asi většina Čechů ani neumí představit. A tak tu pro vás máme výběr těch nejoblíbenějších receptů na bramborový salát, co naše online internetová kuchařka ReceptyOnLine.cz vůbec nabízí. Varianty servírované za studena, ale také teplé. A jeden recept jsme přidali na bramborový salát na chlebíčky, mohl by se vám také hodit! :)


1.

Asi bych začal klasikou, bramborovým salátem s majonézovou spojkou, přílohou skvělou jak ke smažené kaprovi či jiné rybě, tak i k dalším smaženým pokrmům.

Klasický bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

2.

Hned další recept tu máme na odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu. Recept na bramborový salát z den předem uvařených brambor ve slupce, druhý den oloupaných, pokrájených na kostky a smíchaných s nakládanou zeleninou. Salát je dochucený olejem, pepřem a solí, případně i cukrem.

Bramborový salát bez majonézy – RECEPT ZDE!

 

3.

Asi by jsme neměli zapomenout ani na vítězný bramborový salát mistra šéfkuchaře Pánka, který vyhrál jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017.

Pánkův mistrovský bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

4.

Další variace na netradiční vánoční bramborový salát tu máme tento, jde o recept, podle kterého připravíme bramborový salát z uvařených salátových brambor, šalotky, ředkviček, balkánského sýra, pažitky a koření. Vše je pak spojeno tatarskou omáčkou.

Bramborový salát s balkánským sýrem a ředkvičkami – RECEPT ZDE!

 

5.

Další varianta chutného bramborového salátu vhodného k zařazení do vánočního menu. Jde o bramborový salát ochucený, kromě jiného, cherry rajčátky, cizrnou a koprem. Hodí se jak ke smažené rybě, tak i k jiným masům upraveným smažením.

Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem – RECEPT ZDE!

 

6.

Ať už patříte k zastáncům tradice, nebo rádi experimentujete, zkuste se inspirovat následujícím receptem. Tento salát je takovým mostem do česko-slovenské kuchyně minulého století.

Česko-slovenský tradiční bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

7.

A další recept tu máme na bramborový salát umíchaný z povařených brambor, tvarůžků a zeleniny, servírovaný jako příloha, ochucený sladkokyselou kořeněnou zálivkou. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Selský bramborový salát II. – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu? Existuje mnoho jeho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.

Německý bramborový salát- RECEPT ZDE!

 

9.

Vyzkoušejte také tento netradiční přílohový bramborový salát z vařených brambor, ledového salátu, pomeranče, cibule, tatarské omáčky a koření.

Bramborový salát s ledovým salátem – RECEPT ZDE!

 

10.

Většina bramborových salátů se servíruje dobře vychlazená, nebo pokojové teploty. Ovšem dá se připravit i teplá varianta přílohového bramborového salátu.

Teplý bramborový salát s cibulí – RECEPT ZDE!

 

11.

Další mezinárodní recept tu máme recept z Rakouska. Jde o odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu bez majonézy.

Bramborový salát vídeňský – RECEPT ZDE!

 

12.

Bramborový salát nemusí být servírovaný jen jako příloha, ale některé druhy můžeme použít například na chlebíčky. Vyzkoušejte například tento přesnídávkový salát vhodný na chlebíčky, připravený z vařených brambor nakrájených na pravidelné tvary kostiček a ze zeleniny, spojený ochucenou majonézou.

Bramborový salát svačinový – RECEPT ZDE!

 

13.

Všude samé brambory. Nemáte je rádi, nebo ze zdravotních důvodů právě brambory nejíte? Připravte si tento vynikající salát, který připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

“Bramborový” salát bez brambor – z cukety – RECEPT ZDE!

 

14.

A máme tu letošní horkou novinku. Vítězný recept na bramborový salát z kategorie: senioři z Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018.

Mratínský bramborový klasik – RECEPT ZDE!

 

15.

A máme tu pro vás i fitness bramborový salát. Nutričně odlehčený přílohový bramborový salát nejen pro milovníky fitness či dietních pokrmů, ale pro všechny, co se rádi stravují zdravě.

Vánoční salát s avokádovou majonézou – RECEPT ZDE!

Další recepty na bramborové saláty najdete například zde: přílohové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy