REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

15 nejlepších receptů na bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlepší recept na bramborvý salát? Třeba ho najdete právě zde! Přílohové bramborové saláty patří neodmyslitelně do české kuchyně a to jak bramborové saláty s majonézovou nebo jogurtovou spojkou, tak jejich odlehčené varianty dochucené jen olivovým olejem či nějakým lehkým dresinkem. Například Štědrovečerní menu bez bramborového salátu si asi většina Čechů ani neumí představit. A tak tu pro vás máme výběr těch nejoblíbenějších receptů na bramborový salát, co naše online internetová kuchařka ReceptyOnLine.cz vůbec nabízí. Varianty servírované za studena, ale také teplé. A jeden recept jsme přidali na bramborový salát na chlebíčky, mohl by se vám také hodit! :)


1.

Asi bych začal klasikou, bramborovým salátem s majonézovou spojkou, přílohou skvělou jak ke smažené kaprovi či jiné rybě, tak i k dalším smaženým pokrmům.

Klasický bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

2.

Hned další recept tu máme na odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu. Recept na bramborový salát z den předem uvařených brambor ve slupce, druhý den oloupaných, pokrájených na kostky a smíchaných s nakládanou zeleninou. Salát je dochucený olejem, pepřem a solí, případně i cukrem.

Bramborový salát bez majonézy – RECEPT ZDE!

 

3.

Asi by jsme neměli zapomenout ani na vítězný bramborový salát mistra šéfkuchaře Pánka, který vyhrál jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017.

Pánkův mistrovský bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

4.

Další variace na netradiční vánoční bramborový salát tu máme tento, jde o recept, podle kterého připravíme bramborový salát z uvařených salátových brambor, šalotky, ředkviček, balkánského sýra, pažitky a koření. Vše je pak spojeno tatarskou omáčkou.

Bramborový salát s balkánským sýrem a ředkvičkami – RECEPT ZDE!

 

5.

Další varianta chutného bramborového salátu vhodného k zařazení do vánočního menu. Jde o bramborový salát ochucený, kromě jiného, cherry rajčátky, cizrnou a koprem. Hodí se jak ke smažené rybě, tak i k jiným masům upraveným smažením.

Bramborový salát s cherry rajčátky, cizrnou a koprem – RECEPT ZDE!

 

6.

Ať už patříte k zastáncům tradice, nebo rádi experimentujete, zkuste se inspirovat následujícím receptem. Tento salát je takovým mostem do česko-slovenské kuchyně minulého století.

Česko-slovenský tradiční bramborový salát – RECEPT ZDE!

 

7.

A další recept tu máme na bramborový salát umíchaný z povařených brambor, tvarůžků a zeleniny, servírovaný jako příloha, ochucený sladkokyselou kořeněnou zálivkou. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Selský bramborový salát II. – RECEPT ZDE!

 

8.

A znáte klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu? Existuje mnoho jeho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.

Německý bramborový salát- RECEPT ZDE!

 

9.

Vyzkoušejte také tento netradiční přílohový bramborový salát z vařených brambor, ledového salátu, pomeranče, cibule, tatarské omáčky a koření.

Bramborový salát s ledovým salátem – RECEPT ZDE!

 

10.

Většina bramborových salátů se servíruje dobře vychlazená, nebo pokojové teploty. Ovšem dá se připravit i teplá varianta přílohového bramborového salátu.

Teplý bramborový salát s cibulí – RECEPT ZDE!

 

11.

Další mezinárodní recept tu máme recept z Rakouska. Jde o odlehčenou variantu přílohového bramborového salátu bez majonézy.

Bramborový salát vídeňský – RECEPT ZDE!

 

12.

Bramborový salát nemusí být servírovaný jen jako příloha, ale některé druhy můžeme použít například na chlebíčky. Vyzkoušejte například tento přesnídávkový salát vhodný na chlebíčky, připravený z vařených brambor nakrájených na pravidelné tvary kostiček a ze zeleniny, spojený ochucenou majonézou.

Bramborový salát svačinový – RECEPT ZDE!

 

13.

Všude samé brambory. Nemáte je rádi, nebo ze zdravotních důvodů právě brambory nejíte? Připravte si tento vynikající salát, který připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to skvělá odlehčená verze klasického bramborového salátu.

“Bramborový” salát bez brambor – z cukety – RECEPT ZDE!

 

14.

A máme tu letošní horkou novinku. Vítězný recept na bramborový salát z kategorie: senioři z Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018.

Mratínský bramborový klasik – RECEPT ZDE!

 

15.

A máme tu pro vás i fitness bramborový salát. Nutričně odlehčený přílohový bramborový salát nejen pro milovníky fitness či dietních pokrmů, ale pro všechny, co se rádi stravují zdravě.

Vánoční salát s avokádovou majonézou – RECEPT ZDE!

Další recepty na bramborové saláty najdete například zde: přílohové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Valentýnské müsli snídaně do postele. 4 tipy na romantické recepty

Že každý rok při této příležitosti chodíte na romantickou večeři? To je samozřejmě skvělé! Zkuste však letos svou drahou polovičku překvapit hned na úvod zamilovaného dne a připravte lehkou, ale přitom výživnou snídani až do postele. A protože správná snídaně by měla obsahovat dostatek kvalitních sacharidů, vlákniny a bílkovin, přinášíme vám čtyři tipy na snídaně z müsli.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Tuřín – neprávem zapomenutá zelenina

Tuřín je křížencem vodnice a hlávkového zelí. I když je dobře známý fanouškům kultovního seriálu Černá zmije, který se odehrával v anglickém středověku, tak byl objeven a popsán pravděpodobně až v 17. století ve Švédsku, odkud se rozšířil do Evropy a celého světa. Tuřín je sytý, a hlavně mrazu odolný. A to více než jakákoli jiná zelenina. Díky tomu byl velmi oblíbenou potravou chudých a zejména během světových válek se jednalo o jednoduchou potravinu pro vypěstování i skladování a častou složku jídel. Možná proto, že tuřínu měli všichni už dost, po druhé světové válce vymizel z našich jídelníčků. To je ovšem škoda.

číst dále ...

Poslechněte babičky: Polévka je grunt a v chladném počasí příjemně zahřeje

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? Tak si toto rčení dobře zapamatujte, protože je pravdivé. Polévky působí blahodárně na organismus, v zimě nás příjemně prohřejí a v létě ve své studené formě naopak ochladí. Díky řadě pozitivních účinků na tělo i mysl by měly být polévky součástí každého jídelníčku. Jsou velmi nenáročné na přípravu, a není divu, že si je oblíbili již naši předkové.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy