Další varianta chutného bramborového salátu vhodného k zařazení do vánočního menu. Hodí se jak ke smažené rybě, tak i k jiným masům upraveným smažením.
Ingredience:
Rozpis na 4 poce: | |
400 g | malých salátových brambor |
100 g | červených cherry rajčátek |
100 g | žlutých cherry rajčátek |
100 g | uvařené cizrny |
4 lžíce | majonézy Hellmann´s ORIGINÁL |
1 lžíce | Hellmann´s Gurmánské hořčice |
1 lžíce | octa |
1 ks | šalotky |
čerstvě drcený pepř | |
čerstvý kopr | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, necháme vychladit 2. Připravené brambory nakrájíme na větší kusy, dáme do mísy a přidáme cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka
3. Majonézu smícháme s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou
4. Vše opatrně promícháme, necháme odležet v lednici a pak servírujeme ozdobené nasekaným koprem.
Příprava cizrny:
1. Cizrnu namočíme a necháme přes noc nabobtnat, druhý den ji uvaříme ve vodě, kde byla cizrna namočená, doměkka
2. Uvařenou cizrnu slijeme, propláchneme a necháme okapat
Zdroj: www.hellmanns.cz.