Salát z brambor, červené řepy, okurek a cibule, přelitý zálivkou.
Ingredience:
450 g | brambor |
4 ks | menší uvařené červené řepy |
2 ks | okurek naložených ve sladkokyselém nálevu s koprem |
1 ks | červené cibule |
1 ks | malé salátové okurky |
Na zálivku: | |
2 lžíce | červeného vinného octa |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | sekaného kopru |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme zálivku; v misce ušleháme oloupaný utřený stroužek česneku s olivovým olejem, červeným vinným octem, na drobno nasekaným koprem a ochutíme solí i mletým pepřem
2. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je, necháme okapat a smícháme s uvařenou řepou nakrájenou na plátky
3. Salátovou mísu obložíme okurkou nakrájenou na kolečka, po obvodu rozložíme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájené sterilované kurky
4. Doprostřed vložíme směs brambor s červenou řepou a vše přelijeme připravenou zálivkou.