Přesnídávkový salát vhodný na chlebíčky, připravený z vařených brambor nakrájených na pravidelné tvary kostiček a ze zeleniny, spojený ochucenou majonézou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
500 g | uvařených loupaných brambor |
200 g | základní majonézy |
150 g | sterilované okurky bez nálevu |
80 g | sterilované mrkve bez nálevu |
50 g | hořčice |
50 g | cibule |
30 g | sterilovaného hrášku bez nálevu |
20 g | octa |
10 g | cukru |
10 g | soli |
0,2 g | mletého pepře |
Postup:
1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky (plátky)
2. Přidáme na plátky nakrájené okurky, mrkev, cibuli, okapaný hrášek 3. Vše promícháme s majonézou ochucenou hořčicí, octem, cukrem, mletým pepřem a solí.
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..