REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý bramborový salát s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory promíchané s povařenou zálivkou z octa, cibule, cukru, vody a červené cibule.


Ingredience:
1 kgbrambor + voda
2-3 ksvětší červené cibule
3 lžíceoleje
červená cibule na ozdobení
mletá sladká paprika
mletý pepř
Na zálivku:
3 lžícecukru
1 lžícesoli
1 dlocta
voda

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na větší kousky nebo plátky
2. V hrnci zahřejeme olej, přidáme oloupané, na kolečka nakrájené cibule a necháme je krátce prohřát
3. Mezitím připravíme z octa, vody, cukru a soli sladkokyselou zálivku, nalijeme ji do hrnce na cibuli, přivedeme k varu a odstavíme
4. Zálivku i s cibulí nalijeme na brambory, lehce promícháme a necháme krátce prohřát (kolečka brambor by měla být ponořena v nálevu)
5. Salát podle potřeby ještě dochutíme, poprášíme ho mletou paprikou i pepřem a podáváme teplý, ozdobený kolečky nejlépe červené cibule.

Doporučení:

Jako další ingredienci do tohoto salátu můžeme zamíchat natvrdo uvařená vejce, ta se také hodí jako ozdoba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy