Ve slupce uvařené nové brambory, nakrájené, promíchané s olivovým olejem, citronovou šťávou, nasekanou červenou cibulí a žlutými lístky (středy) řapíkatého celeru, ochucené solí a pepřem.
Ingredience:
500-600 g | drobných nových brambor |
1 ks | řapíkatého celeru |
1 ks | červené cibule |
5-6 lžic | olivového oleje |
šťáva z 1 ks citrónu | |
čerstvě namletý černý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Pod tekoucí studenou vodou oprané, neoloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je slijeme, okapané ještě horké brambůrky přepůlíme a dáme do mísy (větší nakrájíme na čtvrtky nebo osminky)
2. Připravené brambory přelijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu, osolíme je a okořeníme pepřem
3. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer rozpůlíme, vyjmeme střed i se žlutými (mladými) lístky a ty nasekáme nejemno, ostatní část celeru v tomto receptu nepoužijeme
4. Cibuli s celerem promícháme s brambory a ještě teplý salát ihned podáváme.