REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý květákový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový salát z květáku, brambor, rajčat a dalších ingrediencí, servírovaný teplý, ozdobený kysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksstředně velkého květáku
2 kschilli papričky
500 gbrambor
250 grajčat
150 gmraženého hrášku
15 gčerstvého zázvoru
1 svazekjarní cibulky
5 lžicoleje
2 lžičkykari koření
2 lžičkymleté červené papriky
1 lžičkamletého hřebíčku
1 lžícepetrželové nati
400 mlzeleninového vývaru
80 mlkysané smetany
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, květák rozebereme na větší růžičky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zázvor oloupáme a nasekáme nadrobno
2. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme, chilli papričky zbavené jadřinců nakrájíme na proužky
3. V hrnci rozehřejeme olej s kari kořením, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme brambory, květákové růžičky a chilli papričky, vše opékáme, za stálého míchání, asi 4 minuty
4. Přidáme zeleninový vývar, zeleninu a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou brambory i květák
5. Pokrm ochutíme hřebíčkem, pepřem, paprikou a solí, po 15 minutách přidáme rajčata, hrášek a chvíli vše ještě povaříme
6. Teplý květákový salát podáváme ozdobený lžící kysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy