REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý květákový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový salát z květáku, brambor, rajčat a dalších ingrediencí, servírovaný teplý, ozdobený kysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksstředně velkého květáku
2 kschilli papričky
500 gbrambor
250 grajčat
150 gmraženého hrášku
15 gčerstvého zázvoru
1 svazekjarní cibulky
5 lžicoleje
2 lžičkykari koření
2 lžičkymleté červené papriky
1 lžičkamletého hřebíčku
1 lžícepetrželové nati
400 mlzeleninového vývaru
80 mlkysané smetany
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, květák rozebereme na větší růžičky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zázvor oloupáme a nasekáme nadrobno
2. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a rozkrájíme, chilli papričky zbavené jadřinců nakrájíme na proužky
3. V hrnci rozehřejeme olej s kari kořením, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme brambory, květákové růžičky a chilli papričky, vše opékáme, za stálého míchání, asi 4 minuty
4. Přidáme zeleninový vývar, zeleninu a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou brambory i květák
5. Pokrm ochutíme hřebíčkem, pepřem, paprikou a solí, po 15 minutách přidáme rajčata, hrášek a chvíli vše ještě povaříme
6. Teplý květákový salát podáváme ozdobený lžící kysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy