Grilovaná čerstvá zelenina a to zvláště z vlastní zahrádky je skvělá. Lze z ní připravit i zajímavé saláty, jak servírované za studena, tak i teplé varianty.
Ingredience:
500 g | brambor |
250 g | cherry rajčat |
150 g | fazolek |
1-2 ks | stroužky česneku |
šrucha zelná | |
olivový olej | |
parmazán | |
rozmarýn | |
sůl |
Postup:
- Omyté brambory uvaříme i se slupkou do poloměkka, necháme vychladnout
- Fazolky omyjeme, zařízneme konce, uvaříme v mírně osolené vodě
- Olivový olej promícháme s utřeným česnekem, nasekaným rozmarýnem
- Brambory nakrájíme na osminky, rajčata přepůlíme, fazolky necháme v celku, potřeme směsí olivového oleje, vložíme na gril, během grilování otáčíme a potíráme, až se na grilovaných bramborech začne tvořit kůrčička, sundáme z grilu
- Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, osolíme, ozdobíme šruchou zelnou a teplé podáváme.
Ke grilování jsou vhodné i nakrájené masité papriky, kolečka cukety, cibule….
Poznámka:Nevíte co je to šrucha zelná? Podívejte se do naší encyklopedie zde: Šrucha zelná