REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplý salát z růžových brambor s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový bramborový salát servírovaný teplý, připravený z povařených brambor, mraženého hrášku, šalotky majonézy, bylinek a koření.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 grůžových brambor
200 gmraženého hrášku
4 lžícetatarské omáčky Hellmann´s
1 lžíceoleje
1 hrstsekané petrželové natě nebo libečku
4 ksšalotky
čerstvě mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory opláchneme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a uvaříme doměkka, pak je scedíme a necháme okapat
2. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou šalotku, pak přidáme hrášek, necháme prohřát, lehce osolíme, opepříme
3. Brambory smícháme s tatarkou a orestovaným hráškem, případně dochutíme solí a pepřem
4. Nakonec vmícháme nasekanou bylinku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy