Vítězný recept kategorie: junioři z 12 ročníku Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018.
Ingredience:
700 g | brambor |
350 g | mrkve |
315 g | majonézy Vitana |
280 g | manga |
210 g | salátových okurek |
210 g | tygřích krevet |
70 g | cibule šalotka |
35 g | jarní cibulky |
35 g | drcených arašídů |
28 g | limetkové šťávy |
14 g | rybí omáčky |
7 g | čerstvého koriandru |
0,21 g | sušeného chilli |
sůl dle chuti | |
Na ozdobu: | |
210 g | tygřích krevet |
čerstvá chilli paprička |
Postup:
- Vařené oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky.
- Oloupané a nakrájené mango dáme do mísy, přidáme rozpůlené salátové okurky bez semínek.
- Na stejné plátky jako brambory nakrájíme oloupanou šalotku. Jarní cibulku nakrájíme najemno.
- Doplníme čerstvým nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a ochutíme sušeným chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
- Osolíme dle chuti, vše lehce spojíme majonézou a promícháme.
- Na ozdobu použijeme tygří krevetu (oloupaná, očištěná a orestovaná) a čerstvou chilli papričku.
Recept k článku: Salátové mistrovství ovládl domácí tým a učni z Písnice