REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Thajský bramborový salát pikantní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vítězný recept kategorie: junioři z 12 ročníku Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018.


Ingredience:
700 gbrambor
350 gmrkve
315 gmajonézy Vitana
280 gmanga
210 gsalátových okurek
210 gtygřích krevet
70 gcibule šalotka
35 gjarní cibulky
35 gdrcených arašídů
28 glimetkové šťávy
14 grybí omáčky
7 gčerstvého koriandru
0,21 gsušeného chilli
sůl dle chuti
Na ozdobu:
210 gtygřích krevet
čerstvá chilli paprička

Postup:
  1. Vařené oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky.
  2. Oloupané a nakrájené mango dáme do mísy, přidáme rozpůlené salátové okurky bez semínek.
  3. Na stejné plátky jako brambory nakrájíme oloupanou šalotku. Jarní cibulku nakrájíme najemno.
  4. Doplníme čerstvým nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a ochutíme sušeným chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
  5. Osolíme dle chuti, vše lehce spojíme majonézou a promícháme.
  6. Na ozdobu použijeme tygří krevetu (oloupaná, očištěná a orestovaná) a čerstvou chilli papričku.
Poznámka:

Recept k článku: Salátové mistrovství ovládl domácí tým a učni z Písnice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy