REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salátové mistrovství ovládl domácí tým a učni z Písnice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V sobotu 1. prosince proběhl v Mratíně dvanáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018 za účasti 18 kuchařských týmů.


Ve středočeském Mratíně se opět sešli kuchařští mistři, aby si zasoutěžili o nejlepší bramborový salát v České republice. Přípravu tradičního vánočního pokrmu a jeho výsledek hodnotila šestičlenná porota pod vedením spisovatele Michala Viewegha. V hodnocených kritériích, kde se kromě chuti hodnotil také vzhled, vůně, originalita a celkový dojem, nakonec zvítězili Majolenky z Mratína a Mariňáci ze SOU v pražské Písnici.

 

Vítězné bramborové saláty roku 2018

Kategorie: senioři

Tým: Majolenky (Eva Pilařová, Hedvika Molitorová a Eva Přibylová)

 

Název receptu: Mratínský bramborový klasik

Suroviny:

1500 g brambor, 2 větší mrkve, 1,5 petržele, 7 vajíček, 150 g rozmrazeného čerstvého hrášku, 3/4 větší cibule, 6 větších kusů nakládaných okurek, 1 jablko, 150 g salámu junior, 430 g majonézy Vitana, 2 lžíce plnotučné hořčice, šťáva z půlky citronu, 4 lžíce nálevu z okurek, sůl, pepř.

Postup:

Brambory, zeleninu a vajíčka uvaříme den předem. Do mísy na malinké kostičky nakrájíme zeleninu a salám, poté přidáme vajíčka, brambory a nastrouhané jablko se slupkou. Přidáme okurkový nálev, citron, hořčici a majonézu. Nakonec sůl a pepř.

 

 

Kategorie: junioři

Tým: Mariňáci (David Sodomka, Lukáš Pavlačík a Maxmilián Švára)

 

Název receptu: Thajský bramborový salát pikantní

Suroviny:

700 g brambor, 350 g mrkve, 70 g cibule šalotka, 280 g manga, 35 g jarní cibulky, 210 g salátových okurek, 210 g tygřích krevet, 315 g majonézy Vitana, 7 g čerstvého koriandru, 0,21 g sušeného chilli, 28 g limetkové šťávy, 14 g rybí omáčky, 35 g drcených arašídů, sůl dle chuti. Na ozdobu: 210 g tygřích krevet + čerstvá chilli paprička.

Postup:

Vařené oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Oloupané a nakrájené mango dáme do mísy, přidáme rozpůlené salátové okurky bez semínek. Na stejné plátky jako brambory nakrájíme oloupanou šalotku. Jarní cibulku nakrájíme najemno. Doplníme čerstvým nasekaným koriandrem, drcenými arašídy a ochutíme sušeným chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Osolíme dle chuti, vše lehce spojíme majonézou a promícháme.

Na ozdobu použijeme tygří krevetu (oloupaná, očištěná a orestovaná) a čerstvou chilli papričku.

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy