REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční salát s avokádovou majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nutričně odlehčený přílohový bramborový salát nejen pro milovníky fitness či dietních pokrmů, ale pro všechny, co se rádi stravují zdravě.


Ingredience:
800 gbrambor (nejlépe těch na salát)
100 gsterilované krájené mrkve
100 gsterilovaného hrášku
100 gnakládaných okurek
5 ksvajec
1 kscibule
Na avokádovou majonézu:
3 kszralá avokáda
1 ksstroužek česneku
80 mlolivového oleje
2 lžícevinného octa
1 lžícedijonské hořčice
špetka pepře
špetka soli

Postup:
  1. Vejce dáme vařit natvrdo (10 minut) a brambory uvaříme ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti brambor)
  2. Mezitím, než se uvaří vejce s bramborami, nakrájíme okurky na malé kostičky, cibuli nasekáme na jemno a vše dáme do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví
  3. Pak připravíme majonézu – rozmixujeme avokáda, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dáme zatím do lednice
  4. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, to samé uděláme s vejci
  5. Brambory a vejce dáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme
  6. Přidáme avokádovou majonézu, znovu zamícháme a salát dáme odležet, nejlépe do druhého dne, na studené místo.
Doporučení:

Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Poznámka:

Nutriční informace na 1 porci: 586 kcal 13 g bílkovin 39 g sacharidů 42 g tuků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy