REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční salát s avokádovou majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nutričně odlehčený přílohový bramborový salát nejen pro milovníky fitness či dietních pokrmů, ale pro všechny, co se rádi stravují zdravě.


Ingredience:
800 gbrambor (nejlépe těch na salát)
100 gsterilované krájené mrkve
100 gsterilovaného hrášku
100 gnakládaných okurek
5 ksvajec
1 kscibule
Na avokádovou majonézu:
3 kszralá avokáda
1 ksstroužek česneku
80 mlolivového oleje
2 lžícevinného octa
1 lžícedijonské hořčice
špetka pepře
špetka soli

Postup:
  1. Vejce dáme vařit natvrdo (10 minut) a brambory uvaříme ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti brambor)
  2. Mezitím, než se uvaří vejce s bramborami, nakrájíme okurky na malé kostičky, cibuli nasekáme na jemno a vše dáme do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví
  3. Pak připravíme majonézu – rozmixujeme avokáda, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dáme zatím do lednice
  4. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, to samé uděláme s vejci
  5. Brambory a vejce dáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme
  6. Přidáme avokádovou majonézu, znovu zamícháme a salát dáme odležet, nejlépe do druhého dne, na studené místo.
Doporučení:

Pokud jste zvyklí v salátu na salám, zkuste ho nahradit kvalitní kuřecí šunkou.

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Poznámka:

Nutriční informace na 1 porci: 586 kcal 13 g bílkovin 39 g sacharidů 42 g tuků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy