REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vesnický bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z uvařených brambor s klobásou, cibulí a jablkem, dochucený ochucenou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 3 osoby:
300 gbrambor
100 gklobásy
1 kscibule
1 ksjablka
Zálivka:
3 lžícevody
2 lžíceoleje
1 lžíceocta
1 lžičkahořčice
bílý mletý pepř
kopr
cukr
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme do měkka, scedíme je, ještě horké oloupeme a necháme vychladnout 2. Nakrájíme je na kostičky
3. Jablko oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo
4. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
5. Klobásu uvaříme a nakrájíme na menší kousky
6. Vše dáme do mísy a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, vody, hořčice, mletého pepře, nasekaného kopru, soli a špetky cukru 7. Zlehka promícháme a necháme asi na 2 hodiny rozležet v ledničce.

Doporučení:

Na salát se používají lojové (masité) brambory, aby se nerozvařily.

Poznámka:

Místo zálivky můžeme použít majonézu nebo bílý jogurt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy