REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selský bramborový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát umíchaný z povařených brambor, tvarůžků a zeleniny, servírovaný jako příloha, ochucený sladkokyselou kořeněnou zálivkou.


Ingredience:
1 kgsalátových brambor
200 golomouckých syrečků
1 svazekpažitky nebo cibulové natě (nebo obé)
5 ksnakládaných okurek
1-2 ksčervené papriky
5 lžicčerveného vinného octa
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkymoučkového cukru
1 lžičkazeleninového vývaru (gelové konzistence)
1 lžičkadijonské hořčice
1 lžičkadrceného kmínu
hrubě mletý pepř (přiměřeně)
sůl dle potřeby

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce … nepřevařit! 2. Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo, papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky, brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, okurky taky nakrájíme na kolečka, tvarůžky na hranolky, všechno spolu v míse promícháme
3. Ocet naředíme 50 ml horké vody, rozpustíme v něm cukr a instantní vývar, přidáme hořčici, olej, kmín a prošleháme, podle své chuti opepříme a osolíme, s tou solí opatrně, tvarůžky jsou slané
4. Zálivkou přelejeme salát a opatrně promícháme, necháme 30 minut odležet, doladíme chutě solí a pepřem, komu se bude salát příliš kyselý, přidá cukr
5. Na závěr posypeme pažitkou, podáváme k různě upraveným masům.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy