REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové brambory se smetanou a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené brambory smíchané s krátce restovanými špenátovými listy. Ochucené česnekem, pepřem a solí, zjemněné smetanou.


Ingredience:
300 gšpenátových listů
1 kgbrambor
250 mlsmetany ke šlehání
4 ksstroužku česneku
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Špenátové listy nasekáme a na oleji restujeme, až zavadnou
2. Když se vydusí tekutina, ochutíme česnekem, pepřem a solí
3. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka
4. Vodu slijeme a k bramborům přidáme špenátové listy a smetanu
5. Promícháme a rozšťoucháme
6. Podle potřeby osolíme a podáváme horké jako přílohu.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy