Bramborový salát z den předem uvařených brambor ve slupce, druhý den oloupaných, pokrájených na kostky a smíchaných s nakládanou zeleninou. Salát je dochucený olejem, pepřem a solí, případně i cukrem.
Ingredience:
1 kg | brambor |
1 sklenice | nakládané zleniny Kunovjanka |
1 menší sklenice | nakládané baby karotky s hráškem |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1 ks | větší cibule |
voda na uvaření brambor | |
(cukr) | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce den předem, druhý den slupku oloupeme, brambory nakrájíme na menší kostky
2. K bramborám přidáme na jemno pokrájenou cibuli, zavařenou zeleninu i s částí nálevu (větší kusy pokrájíme)
3. Salát nakonec dochutíme olejem, solí a pepřem, necháme odležet v lednici.
Pokud je salát příliš kyselý, můžeme ho dochutit cukrem.