REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory smíchané s jogurtovou zálivkou a vařenou směsí z octa, cukru, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gbrambor + voda
250 gbílého jogurtu
2 lžícestrouhaného křenu
5 lžicvinného octa
1 lžičkacukru
4 kskysalé okurky
3 ksvelké cibule
2 ksvelkých jablek
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je (trochu vody dáme stranou), oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky
2. Oloupané cibule nakrájíme na drobno, okurky nakrájíme na kostičky, očištěná jablka nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou
3. V hrnci smícháme vinný ocet, sůl, mletý pepř, cukr a zahřejeme, vložíme nakrájenou cibuli, přilijeme trochu vývaru z brambor, přidáme okurky i jablka a směs necháme vařit na mírném ohni asi 30 minut, pak necháme vychladnout
4. Mezitím smícháme bílý jogurt s na jemno nastrouhaným křenem
5. Nakonec nakrájené brambory smícháme s uvařenou směsí a jogurtovou zálivkou.

Doporučení:

Podáváme k masu vařenému, pečenému i smaženému.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy