REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem uvařené brambory, nakrájené smíchané s majonézou, nakládanou zeleninou ale i čerstvou zeleninou, hořčicí, octem …


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gsalátových brambor
1 malá konzervasterilovaného hrášku
4 vrchovaté lžícemajonézy Delikátní (Hellmanns)
1 lžícedijonské nebo plnotučné hořčice
1 lžíceocta
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksmrkve
1 ksmalé petželky
1 ksšalotky
kousek celeru
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut
2. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ)
3. Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku
4. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit
5. Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme
6. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a znovu promícháme
7. Doladíme chutě a necháme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy