REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát ochucený koprem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborový salát ochucený koprem a dalšími ingrediencemi, vhodný jako příloha k pečeným a smaženým masům. Recept z pořadu VIP Prostřeno od paní Miluše Bittnerové.


Ingredience:
1 kgbrambor
2-3 kskyselé okurky
2 ksjablka
1 ksmenší cibule
1 svazekkopru
voda
sůl
Na dresink:
1/2 sklenkymajonézy
1/2 kelímkuzakysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícedijonské hořčice
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, prochladlé oloupáme a nakrájíme na kostky
2. K bramborám zamícháme nasekaný kopr, oloupaná, jadřinců zbavená a na kostičky nakrájená jablka, nadrobno nakrájené kyselé okurky a cibuli
3. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, olivovým olejem a dijonskou hořčicí, dochutíme ji citronovou šťávou, pepřem a solí
4. Dresink opatrně vmícháme do směsi brambor, dle chuti salát ještě osolíme, okořeníme pepřem a necháme v lednici vychladit a odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy